Печиво з м'ятою і темним шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Печиво з м'ятою і темним шоколадом - це видатне печиво як зі смакової, так і з естетичної точки зору. Божественно смачне, невимовно красиве і ароматне. Спробуйте!
Якщо хочете спекти таке печиво, яке задовольнить не тільки ваші смакові, але і високі естетичні потреби, то печиво з м'ятою і темним шоколадом - до ваших послуг. Печиво виходить з дуже тонким і незвичним смаком, має вражаючий зовнішній вигляд, має приємний аромат. Таке печиво могло б стати гідним частуванням на столі Королеви :), але цей рецепт допоможе вам побалувати себе королівської випічкою.
- Борошно пшеничне - 270 грам
- Цукровий пісок - 270 грам
- Розпушувач тіста - 4 грами
- Шоколад - 100 грам
- М'ята свіжа - 15 грам
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Какао-порошок - 45 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 120 грам
- Шоколад темний 70-80% какао - 100 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукрова пудра - 90 грам
Просіваємо в миску борошно, какао (порошок), сіль і розпушувач. Перемішуємо.
Кладемо в маленьку каструльку шматочки шоколаду і вершкового масла, розтоплюємо на повільному вогні. Активно перемішуємо, щоб не підгорає. Коли повністю розтопиться - знімаємо з вогню.
М'яту з цукром перемішуємо за допомогою блендера або кухонного комбайна до тих пір, поки освіта не стане нагадувати по консистенції мокрий пісок. Додаємо цю суміш до розтопленого шоколаду. Перемішуємо.
Яйця злегка збиваємо і разом з екстрактом ванілі додаємо в шоколадну суміш.
Тепер змішуємо шоколадну масу з борошняної сухою масою з першого кроку. Перемішуємо до однорідності, тісто загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 1 час.
Через годину за допомогою ложки для морозива (або звичайною ложки) формуємо з тіста красиві кульки.
Обвалюють кожен кульку в цукрі.
Далі обвалюють кульки в цукровій пудрі і викладаємо на деко, злегка змащений вершковим маслом. Ставимо в духовку і випікаємо 10-12 хвилин при 180 градусах.
Дістаємо з духовки, охолоджуємо.
Подаємо. Особливо добре таке печиво поєднується з кавою.