Paratxa
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Алу паратха - це індійська коржик з картоплею. Прекрасне доповнення до супу або м'ясної страви. Обов'язково спробуйте!
Опис приготування:
Алу паратха відмінно замінить обридлий батон. Я обожнюю робити саме ці коржі. Смачні та ситні вони доповнюють будь-яку страву. Так що я готую їх до соусів, і гострим, і солодким. Поєднання завжди прекрасно. Готуйте з задоволенням незвичайні і цікаві страви. Рецепт алу паратха спеціально для вас.
- Картопля - 4 штуки
- Мелений перець чилі - 0, 5 чайних ложки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Борошно - 2 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
Спочатку замісити основне тісто. Змішайте борошно, трохи води і вершкове і рослинне масло.
Залиште тісто в теплому місці на годину. Тепер картопляна начинка. Зваріть картоплю, краще заздалегідь. Розімніть його. Додайте спецій і рубаний лук. Перемішайте.
Коли основне тісто настоїться, розділіть його на кульки, однакового розміру.
Розімніть кульки в коржик і в середину покладіть картопляної начинки.
Палиця. Розімніть кульки з картопляною начинкою і розкачайте заново.
Так у вас вийдуть коржі з картоплею. Тепер обсмажте їх з обох боків до золотистої скоринки. Подавайте до супу, м'ясної страви або з вашим улюбленим соусом.