Панна котта
(покроковий рецепт з фото)
Що таке панна котта і як її приготувати? На ці питання можна знайти відповіді, ознайомившись з даними рецептом. Ніжний і повітряний італійський десерт так і тане в роті, доставляючи неймовірні відчуття!
Рецепт досить простий і швидкий, що дозволяє досить часто готувати десерт в домашніх умовах. Замість варення можна зварити будь ягідний сироп, уваривши на вогні в рівних пропорціях ягоди і цукор. Сподіваюся, що вам сподобається! дивіться, як приготувати панна котту.
- Вершки - 800 мілілітрів(10% жирності)
- Ваніль - За смаком
- Цукор - 80 грам
- Якщо-якщо - 2 чайних ложки
- Ягідне варення - 200 грам
Вливаємо вершки в каструльку і доводимо практично до кипіння. На поверхні повинні з'явиться перші бульбашки.
Знімаємо вершки з вогню і додаємо цукор і ванілін на кінчику ножа. Перемішуємо і додаємо агар-агар.
Проціджуємо масу через сито.
Розливаємо панна котту за прозорими склянках.
Загортаємо кожну порцію в харчову плівку, ставимо в холодильник для застигання на 2 годину.
Зверху я додаю ягідне варення. Смачного!