Панна-котта з шоколадом і згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Напевно ви не знаєте, як приготувати панна-котту з шоколадом і згущеним молоком. Давайте я розповім, як зробити цей чудово смачний італійський десерт, який буквально тане в роті.
Красивий і ніжний десерт стане справжньою окрасою для святкового столу. Двухслойность - фішка даного рецепта, так що не полінуйтеся і приготуйте панна-котту саме в два шари. Поєднання вершкового і шоколадного шарів виглядає дуже гармонійно. Готовий десерт можна прикрасити гілочками м'яти і часточками фруктів. Хай щастить!
- Вершки - 350 мілілітрів(200 мл - для білого шару;
150 мл - для темного шару) - Молоко - 350 мілілітрів(200 мл - для білого шару; 150 мл - для темного шару)
- Желатин - 10 грам
- Цукор - 2, 5 Ст. Ложки(1 ст.Л. - для білого шару; 1, 5 ст.Л. - для темного шару)
- Згущене молоко - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Шоколад молочний - 150 грам
Готуємо білий шар десерту. В 100 мл. Молока розчиняємо 10 грам желатину. Час, що залишився молоко змішуємо з 200 мл. Вершків і нагріваємо в каструльці на повільному вогні. Помішуючи, вводимо згущенку і 1 ст.Л. Цукру.
Через кілька хвилин додаємо желатин, розчинений в молоці. Продовжуючи помішувати, доводимо масу до 70-80 градусів, але не кип'ятимо. Знімаємо з вогню, вводимо ванілін, даємо охолонути. Розливаємо масу по келихах, встановлюємо їх під нахилом в холодильник на 3 годину.
Готуємо шоколадний шар.
10 г. Желатину розчиняємо в 100 мл. Молока.
50 мл. Молока і 150 мл. Вершків ставимо на вогонь, вводимо цукор і шоколад шматочками. Даємо шоколаду повністю розчиниться.
10 г. Желатину розчиняємо в 100 мл. Молока.
50 мл. Молока і 150 мл. Вершків ставимо на вогонь, вводимо цукор і шоколад шматочками. Даємо шоколаду повністю розчиниться.
Вводимо желатин, доводимо масу до 70-80 градусів. Знімаємо з вогню, даємо охолонути і розливаємо по келихах другим шаром. Відправляємо келихи в холодильник ще на 3 годину. Келихи встановлюємо рівно, без нахилу.
Смачного!