Панакота класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати неймовірно легкий і вишуканий десерт? Панна кота - смачний італійський десерт з вершків, цукру і ванілі. Panna cotta перекладається з італійської - «Варені вершки».
Це приголомшливий десерт, який можна подавати зі свіжими фруктами, шоколадом або улюбленим сиропом. Розповім, як приготувати Панакота (класичний рецепт). А далі включайте свою фантазію і творіть смачні десерти!
- Вершки - 500 мілілітрів
- Цукор - 100-150 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Желатин - 2 Ст. Ложки
- Вода - 90 мілілітрів
1. Насамперед желатин залийте холодною водою і відставте для набухання.
2. Вершки, цукор і ванілін змішайте в одній ємності і доведіть до кипіння. Залийте вершковою сумішшю вже набряклий желатин.
3. Заважайте до розчинення желатину, а потім розлийте по формах і поставте в холодильник на 2 години для застигання.
4. Акуратно виймайте з формочок. Десерт подавати до столу охолодженим. Можна прикрасити його листком м'яти і шоколадною стружкою. Смачного!