Найпростіша панакота
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже простий у приготуванні італійський десерт, для створення якого вам буде потрібно мінімум інгредієнтів. Такий ніжний десерт підійде для романтичної вечері або для прийому гостей.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати дуже популярний нині десерт - Панакота. Цей десерт родом з Італії, але його, звичайно ж, можна приготувати і вдома, це дуже легко! Дуже важливо, що під час приготування набряклий желатин необхідно додавати не в гарячі, а в теплі вершки, щоб він не втратив своїх властивостей. Для прикраси ви можете використовувати ганаш одного кольору і додати листочки м'яти. Рекомендую вам приготувати Панакота за цим рецептом, ви залишитеся задоволені!
- Вершки 15% - 1 літр
- Цукрова пудра - 150 грам
- Желатин - 20 грам
- Какао - 60 грам
- Шоколад чорний - 60 грам
- Шоколад білий - 60 грам
- Ванілін - За смаком
1. Для початку поставте вершки закипати, а желатин замочіть в 3 ст. Ложках холодної води.
2. Коли вершки закиплять, висипте туди цукрову пудру і додайте ванілін. Коли вершки охолонуть приблизно до 60 градусів, додайте набряклий желатин і розмішайте віночком протягом 5 хвилин.
3. Розлийте половину маси в форми, потім в іншу половину маси додайте какао, добре перемішайте і знову розлийте по формах.
4. Для прикраси приготуйте ганаш: шоколад висипте в дві мисочки, додайте до нього трохи молока і відправте в мікрохвильову піч приблизно на 1 хвилину. Добре розмішайте шоколад до однорідного стану.
5. Прикрасьте тарілку ганашем і викладіть застиглу Панакота (форму з десертом перед подачею на кілька секунд опустіть в гарячу воду). Смачного!