Рецепт Найпростіша панакота фото

Найпростіша панакота
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Вершки, Желатин
Вегетаріанське харчування, Рецепти сироїдіння
На святковий стіл
Десерти, Желе

Це дуже простий у приготуванні італійський десерт, для створення якого вам буде потрібно мінімум інгредієнтів. Такий ніжний десерт підійде для романтичної вечері або для прийому гостей.

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати дуже популярний нині десерт - Панакота. Цей десерт родом з Італії, але його, звичайно ж, можна приготувати і вдома, це дуже легко! Дуже важливо, що під час приготування набряклий желатин необхідно додавати не в гарячі, а в теплі вершки, щоб він не втратив своїх властивостей. Для прикраси ви можете використовувати ганаш одного кольору і додати листочки м'яти. Рекомендую вам приготувати Панакота за цим рецептом, ви залишитеся задоволені!

  • Вершки 15% - 1 літр
  • Цукрова пудра - 150 грам
  • Желатин - 20 грам
  • Какао - 60 грам
  • Шоколад чорний - 60 грам
  • Шоколад білий - 60 грам
  • Ванілін - За смаком
найпростіша панакота - фото крок 1
1. Для початку поставте вершки закипати, а желатин замочіть в 3 ст. Ложках холодної води.
найпростіша панакота - фото крок 2
2. Коли вершки закиплять, висипте туди цукрову пудру і додайте ванілін. Коли вершки охолонуть приблизно до 60 градусів, додайте набряклий желатин і розмішайте віночком протягом 5 хвилин.
найпростіша панакота - фото крок 3
3. Розлийте половину маси в форми, потім в іншу половину маси додайте какао, добре перемішайте і знову розлийте по формах.
найпростіша панакота - фото крок 4
4. Для прикраси приготуйте ганаш: шоколад висипте в дві мисочки, додайте до нього трохи молока і відправте в мікрохвильову піч приблизно на 1 хвилину. Добре розмішайте шоколад до однорідного стану.
найпростіша панакота - фото крок 5
5. Прикрасьте тарілку ганашем і викладіть застиглу Панакота (форму з десертом перед подачею на кілька секунд опустіть в гарячу воду). Смачного!

Схожі рецепти