Пахлава сочинська
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати пахлаву «Сочинську», трохи спрощений і відрізняється від традиційного, проте така пахлава настільки ж солодка, смачна і ароматна. Це відмінний варіант для частування всієї родини.
Хоча батьківщиною пахлави вважається Туреччина, багато східних країни вже встигли зробити вибір і видозмінити цю солодкість з урахуванням своїх особливостей і традицій. Основою цієї страви є листкове тісто і начинка з волоських горіхів. Подають пахлаву вже остигнула, разом з гарячим і ароматним чаєм.
- Вершкове масло - 250 грам
- Крем - 200 грам
- Яйце - 4 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 3 склянки
- Горіхи волоські - 2 склянки
- Цукровий пісок - 1, 5 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
1. У миску просівають борошно, щоб вона збагатилася киснем, викладаю упаковку масла, розтираю вміст миски в крихту.
2. Сметану перекладаю в миску, додаю до неї щіпку солі і соду, після цього маса спіниться.
3. Додаю до борошняної крихті сметану і 3, 5 жовтка, які попередньо відділив від білків.
4. Спершу перемішую вміст миски ложкою, а потім замішую тісто руками і поділяю його на 3 частини, відправляю тісто в холодильник.
5. Чищу волоські горіхи, трохи підсмажую їх на сковороді і подрібнюю в крихту за допомогою блендера.
6. У миску перекладаю білки, додаю тільки що подрібнені горіхи, корицю і цукровий пісок, гарненько перемішую все до однорідної консистенції.
7. Дістаю з холодильника одну частину тіста, розкочують її дуже тонко, перекладаю пласт на деко, ставлю в розігріту духову шафу на 5 хвилин.
8. Тим часом дістаю другу частину тіста і розкочують її так само тонко, як і першу. Деко застеляють пергаментом, кладу сирої пласт, зверху викладаю половинку горіхової начинки.
9. На начинку викладаю корж з духовки, а на нього викладаю другу частину начинки, рівномірно розподіляю її по всій поверхні.
10. З холодильника дістаю третю частину тіста, розкочують пласт, потім викладаю його поверх начинки.
11. Частину, що залишилася жовтка трохи розбавляю водою, за допомогою пензлика змащую верх десерту.
12. Нарізаю все ромбиками і відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
13. Після приготування ще раз прорізаю ромбики і добре охолоджують, готову пахлаву подаю з гарячим чаєм.