Рецепт Сочинська пахлава фото

Сочинська пахлава
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Десерти , Пехлеві
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Цей рецепт приготування сочинської пахлави я дізнався нещодавно. Як виявилося, Сочинська пахлава відрізняється від класичної хіба що спрощеністю приготування.

Опис приготування:

Готуємо сочинську пахлаву в домашніх умовах:

1. Замішуємо тісто.

2. Готуємо начинку.

3. Формуємо пахлаву.

4. Запікаємо.

5. Заливаємо заливкою.

6. Допекаем.

  • Борошно - 400 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Дріжджі - 10 грам
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Цукор коричневий - 75 грам
  • Мед - 125 грам
  • Очищений волоський горіх - 400 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Куркума - 1/3 чайних ложки
  • Жлток - 1 штука
  • Рослинна олія - За смаком
сочинська пахлава - фото крок 1
Просіваємо борошно в миску, додаємо підігрітого молока, солі, дріжджів, столову ложку цукру.
сочинська пахлава - фото крок 2
Замішуємо тісто до однорідності.
сочинська пахлава - фото крок 3
Поки борошно настоюється, в блендері подрібнюємо горіхи.
сочинська пахлава - фото крок 4
Додаємо в миску з горіхами куркуми і цукру, розтоплюємо в цю ж миску вершкового масла.
сочинська пахлава - фото крок 5
У нас буде сім шарів, так що тісто ділимо на 8 частин і розгортає їх в млинець.
сочинська пахлава - фото крок 6
Миску з начинкою наводимо до однорідності. Начинку ділимо на 7 частин.
сочинська пахлава - фото крок 7
Кожен шар змащуємо начинкою. Формуємо пахлаву і останній шар змащуємо жовтком.
сочинська пахлава - фото крок 8
Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин. В процесі витягуємо і заливаємо верхній шар медом з розтопленим маслом. Можна ще прикрасити горіхами, що залишилися кожен шматок пахлави.

Схожі рецепти