Сочинська пахлава
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування сочинської пахлави я дізнався нещодавно. Як виявилося, Сочинська пахлава відрізняється від класичної хіба що спрощеністю приготування.
Готуємо сочинську пахлаву в домашніх умовах:
1. Замішуємо тісто.
2. Готуємо начинку.
3. Формуємо пахлаву.
4. Запікаємо.
5. Заливаємо заливкою.
6. Допекаем.
- Борошно - 400 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Дріжджі - 10 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Цукор коричневий - 75 грам
- Мед - 125 грам
- Очищений волоський горіх - 400 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Куркума - 1/3 чайних ложки
- Жлток - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
Просіваємо борошно в миску, додаємо підігрітого молока, солі, дріжджів, столову ложку цукру.
Замішуємо тісто до однорідності.
Поки борошно настоюється, в блендері подрібнюємо горіхи.
Додаємо в миску з горіхами куркуми і цукру, розтоплюємо в цю ж миску вершкового масла.
У нас буде сім шарів, так що тісто ділимо на 8 частин і розгортає їх в млинець.
Миску з начинкою наводимо до однорідності. Начинку ділимо на 7 частин.
Кожен шар змащуємо начинкою. Формуємо пахлаву і останній шар змащуємо жовтком.
Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин. В процесі витягуємо і заливаємо верхній шар медом з розтопленим маслом. Можна ще прикрасити горіхами, що залишилися кожен шматок пахлави.