Рецепт Пахлава домашня фото

Пахлава домашня
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Тісто , Тісто філо
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Десерти , Пехлеві
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Завжди дуже любив пахлаву, але не бачу сенсу її купувати, якщо можна зробити самому. Розглянемо рецепт приготування пахлави домашньої.

Опис приготування:

Це дуже просто рецепт пахлави домашньої, в якому вам не треба готувати тісто, так як береться вже готове. Пахлава виходить дуже смачною і багатошарової, так що смачного!

  • Тісто філо - 1 штука
  • Волоський горіх - 300 грам
  • Цукровий пісок - 5 склянок(2 для сиропу, 3 для начинки)
  • Вершкове масло - 400 грам
  • Сік лимона - 1/2 штуки (лимона)
  • Рожевий сироп - За смаком
  • Мед - 1 Ст. Ложка
пахлава домашня - фото крок 1
Заважаємо мед і рожевий сироп. Варимо хвилин 5.
пахлава домашня - фото крок 2
Горіхи подрібнюємо.
пахлава домашня - фото крок 3
Тісто філо змащуємо розтопленим маслом.
пахлава домашня - фото крок 4
Визначаємося, скільки хочемо шарів в пахлаві. Шарів начинки повинно бути на 1 менше ніж шарів тесту. Горіхи перемішуємо з цукром. Змащуємо кожен шар.
пахлава домашня - фото крок 5
Розрізаємо все на ромбики.
пахлава домашня - фото крок 6
Обливаем соком лимона. Ми залишаємо в духовці на 15 хвилин, потом обливаем сиропом. Ми залишаємо в духовці ще на 40 хвилин.
пахлава домашня - фото крок 7
Отримуємо готову пахлаву, яку можна подавати до столу.

Схожі рецепти