Овочі, запечені в духовці з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Корисні і пісні страви можуть бути дуже смачними і апетитними. Не вірите? Тоді цей простий рецепт овочів, запечених в духовці з сиром, доведеться вам до душі! Смачно і корисно виходить.
Взагалі з сиром поєднуються будь-які овочі. Але брокколі, картопля і кольорова капуста особливо, як на мене. Для приготування овочів, запечених в духовці з сиром, я вирішила додати ще трохи грибочків, щоб додати страві більш апетитний аромат, а також трохи яблучка для солодкої нотки. Ви, звичайно, можете варіювати набір овочів на свій розсуд.
- Картопля - 3 штуки
- Гриби - 250 грам
- Капуста брокколі - 150 грам
- Цвітна капуста - 150 грам
- Морквина - 1 штука
- Цибуля пориста - 100 грам
- Яблуко - 1 штука
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Сир - 100-150 грам
Підготуйте всі інгредієнти попередньо. Гриби помийте гарненько, поріжте їх четвертинками або на дольки. Брокколі і цвітну капусту, якщо вони заморожені, попередньо варто розморозити, потім обсушуємо паперовими рушниками і поділяємо на суцвіття.
Морквину і картоплю поріжте кільцями тонкими, цибуля пориста - півкільцями. Яблуко можете очистити від шкірки, видалити серцевину і порізати дольками.
У форму для випікання першим шаром відправте картоплю, приправивши її сіллю та іншими спеціями. Потім (чергуючи або просто рівномірно) розподіліть яблука, цибуля, морквину, кольорову капусту, брокколі і гриби. Кожен шар також посипайте приправами.
Нехай овочі просочаться спеціями (на це йде хвилин 10). Потім змастіть їх майонезом або сметаною рівномірно.
Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте блюдо до готовності, приблизно півгодини, може, більше. Я на око, вірніше на зуб, готую. За кілька хвилин до готовності посипте сиром тертим і знову відправте блюдо в духовку.
Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте блюдо до готовності, приблизно півгодини, може, більше. Я на око, вірніше на зуб, готую. За кілька хвилин до готовності посипте сиром тертим і знову відправте блюдо в духовку.
Дайте сирній скоринці підрум'янитися, потім готову страву має охолонути. Подавайте овочі, запечені в духовці з сиром, як самостійну страву. Але і як гарнір воно теж добре. Смачного!