Рецепт Запечені овочі з грибами в духовці фото

Запечені овочі з грибами в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Корисний обід , Обід за 30 хвилин
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 30 хв.

Ділюся класичним рецептом запечених овочів з грибами в духовці. Блюдо порадує своєю ситністю і ароматом навіть тих, хто вважає за краще м'ясні страви. Вишукано і ніжно, а ще - дуже смачно!

Опис приготування:

Рецепт приготування запечених овочів з грибами в духовці вам обов'язково сподобається! Готується таке блюдо швидко і просто, а його смак підкреслить ваше головне блюдо або гарнір. З такими овочами і грибочками навіть самий нудний гарнір перетвориться на витвір кулінарного мистецтва!

  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 1 штука(1 середня головка)
  • Морква - 2 штуки
  • Брокколі - 1 штука(1 суцвіття)
  • Печериці - 200 грам
  • Пагони спаржі - 6 штук
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Кабачок - 1 штука
  • Помідори черрі - 10 штук
  • Горох свіжий - 100 грам
  • Кедрові горішки - 100 грам
  • Спеції - За смаком
  • Масло оливкове - За смаком
запечені овочі з грибами в духовці - фото крок 1
1. Горіхи підсмажити на сухій сковороді, поки не підрум'яняться.
запечені овочі з грибами в духовці - фото крок 2
2. Цибуля, морква і часник подрібнити і обсмажити в оливковій олії.
запечені овочі з грибами в духовці - фото крок 3
3. Щоб овочі запеклася рівномірно, я викладаю їх на два дека. На нижньому рівні, де спека побільше, запікаємо спаржу, брокколі і гриби. Поливаємо їх трохи маслом і посипаємо спеціями за смаком.
запечені овочі з грибами в духовці - фото крок 4
4. На іншому листі запікаємо перець, кабачок і шматочки помідорів. Тут довго запікати не потрібно (тільки до м'якості кабачків). Духовка у мене була розігріта до 180 градусів.
запечені овочі з грибами в духовці - фото крок 5
5. А тепер змішаємо всі інгредієнти разом, додамо горох і перемішаємо.
запечені овочі з грибами в духовці - фото крок 6
6. Подаємо з улюбленим гарніром!

Схожі рецепти