Запечені овочі з грибами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класичним рецептом запечених овочів з грибами в духовці. Блюдо порадує своєю ситністю і ароматом навіть тих, хто вважає за краще м'ясні страви. Вишукано і ніжно, а ще - дуже смачно!
Рецепт приготування запечених овочів з грибами в духовці вам обов'язково сподобається! Готується таке блюдо швидко і просто, а його смак підкреслить ваше головне блюдо або гарнір. З такими овочами і грибочками навіть самий нудний гарнір перетвориться на витвір кулінарного мистецтва!
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1 штука(1 середня головка)
- Морква - 2 штуки
- Брокколі - 1 штука(1 суцвіття)
- Печериці - 200 грам
- Пагони спаржі - 6 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Помідори черрі - 10 штук
- Горох свіжий - 100 грам
- Кедрові горішки - 100 грам
- Спеції - За смаком
- Масло оливкове - За смаком
1. Горіхи підсмажити на сухій сковороді, поки не підрум'яняться.
2. Цибуля, морква і часник подрібнити і обсмажити в оливковій олії.
3. Щоб овочі запеклася рівномірно, я викладаю їх на два дека. На нижньому рівні, де спека побільше, запікаємо спаржу, брокколі і гриби. Поливаємо їх трохи маслом і посипаємо спеціями за смаком.
4. На іншому листі запікаємо перець, кабачок і шматочки помідорів. Тут довго запікати не потрібно (тільки до м'якості кабачків). Духовка у мене була розігріта до 180 градусів.
5. А тепер змішаємо всі інгредієнти разом, додамо горох і перемішаємо.
6. Подаємо з улюбленим гарніром!