Овочевий рулет з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
З лаваша можна дуже швидко і просто приготувати рулет. Як начинку найкраще використовувати овочі, а не м'ясо, так як небажано поєднувати в одній страві вуглеводи (лаваш) білка (м'яса).
Хочу поділиться рецептом, як приготувати овочевий рулет з лаваша з начинкою з білокачанної капусти, приправленою спеціями, з додаванням морквини по-корейськи і всякого роду зелені, що є у вас.
- Лаваш - 1 штука
- Капуста білокачанна - 200 грам
- Морква по-корейськи - 100 грам
- Зелень - За смаком
- Майонез - За смаком
Лист лаваша потрібно розстелити на столі. Під лист лаваша краще підкласти харчову плівку. Це допоможе акуратніше і без дірок згорнути рулет.
Лист лаваша з одного боку потрібно змастити майонезом. Наріжте білокачанну капусту. Вона - саме краще в цей час року. Капуста з сіллю і poperčite. Додайте трохи цукру. Пам'ятайте капусту руками, щоб вона дала сік. Тепер розподіліть капусту по всьому лаваш.
Морква по-корейськи відіжміть від маринаду і розподіліть зверху на капусті.
Наріжте зелену цибулю або іншу зелень. Додайте в начинку лаваша.
Поверніть лаваш в рулет. Якщо ви використовуєте плівку, то вона допоможе стримати тонкий пласт лаваша, що в свою чергу не допустить появи розривів в лаваші.
Рулет наріжте і подайте до столу. Зручніше нарізати його злегка навскіс. Тоді начинка буде добре триматися всередині рулету і не буде випадати.