Овочевий біфштекс
(покроковий рецепт з фото)
Це один з варіантів овочевих котлет. Такі легкі котлетки безумовно допоможуть урізноманітнити будь пісне меню. Смачно, ситно і корисно!
Пропоную приготувати овочевий біфштекс - блюдо швидке і досить просте в приготуванні. В даному рецепті котлети обсмажуються в маслі, але для строго постять їх можна запекти в духовці. У будь-якому випадку біфштекси виходять дуже ніжними і смачними, неодмінно спробуйте! Можна подати їх як гарнір, а можна і як самостійне блюдо зі свіжими овочами або сметанним соусом. Гарні такі котлетки будуть як в теплом, так і в холодному вигляді.
- Картопля - 5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Кукурудза - 0, 5 склянки
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Картоплю відварити заздалегідь в мундирі і дайте охолонути. Морква також відваріть цілком і остудіть. Цибулю очистіть.
Наріжте цибулю кубиками, обсмажте до готовності і перекладіть в глибоку миску.
Моркву натріть на крупній тертці і додайте до цибулі.
Додайте сюди ж терту картоплю. Приправити сіллю і приправити за смаком.
Добре все перемішайте.
Розділіть масу на 10 частин. З кожної частини сформуйте коржик і по центру покладіть по 1-2 немає. L. Кукурудзи, з якої попередньо злийте рідину. Сформуйте котлетки будь-якої форми і обваляйте їх у борошні.
Обсмажте на олії з двох боків до золотистого кольору.
Овочевий біфштекс готовий. Подавати можна як в теплом, так і в холодному вигляді.
Смачного!