Овочеве рагу з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Овочеве рагу з кабачками - легке, чисто овочеве блюдо, незамінний в сімейної кухні - готується просто, виходить ситно.
Овочеве рагу з кабачками - одне з найпростіших блюд, які можна приготувати з овочів. Не скажу, що це вишуканий делікатес, але як варіант для простого і ситного обіду або вечері - відмінний. Я люблю під кінець приготування додавати всякі прянощі і ароматні спеції, завдяки яким ця страва стає цікавішим. Любителі гострого можуть додавати перець чилі. Взагалі, цей рецепт залишає кулінарам великий простір для фантазії - додавати сюди можна все, що душа забажає Удачі!
- Оливкова олія - 70 мілілітрів
- Капуста білокачанна - 400 грам
- Кабачки - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 100 грам
- Помідори червоні - 500 грам
- Часник - 3 зубчики
- Кріп - 30 грам
- Сіль - - За смаком
Беремо толстодонную каструлю і розігріваємо в ній оливкове масло. Потім кладемо в каструлю дрібно нашатковану капусту.
Через пару хвилин додаємо до капусти нарізані кубиками кабачки. Тушкуємо на невеликому вогні.
В іншій сковороді робимо зажарку з натертою на крупній тертці моркви і тонко нарізаної цибулі.
Коли капуста і кабачки будуть майже готові (а це приблизно 10-15 хвилин з початку гасіння), додаємо в каструлю нарізані дрібними кубиками помідори або томатну пасту. Гарненько перемішуємо.
5 хвилин тушкуємо капусту з кабачками в томатному соусі, після чого додаємо в сковороду дрібно нарізаний часник, обсмажені цибулю і моркву. Перемішуємо.
В самому кінці посипаємо готове рагу нарубаного зеленню, знімаємо з вогню і накриваємо кришкою - нехай постоїть хвилин 5. Потім рагу з кабачками можна подавати до столу.