«Ossobuko» з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.
"Ossobuko" - це національне італійське блюдо, яке часто готують в цій країні. Воно перекладається, як"порожниста кістка" , тому головним інгредієнтом є рубана яловича рулька.
Опис приготування:
Роздумуєте, що б таке приготувати для своєї сім'ї? Відмінним рішенням стане"Оссобукко" . Це дуже смачне і ароматне блюдо, в якому є прекрасна підлива. Тому, якщо будете подавати його з гарніром, то не забудьте полити його підливою. Або подайте її окремо, як соус. Як приготувати"Оссобуко" з яловичини, читайте тут.
- Яловичі рульки - 6 штук
- Вино біле сухе - 350 мілілітрів
- Сік апельсиновий - 200 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Помідор - 1 штука
- Томатна паста - 100 грам
- Часник - 8 зубчиків
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний горошок - 1 Чайна ложка
- Гілочки розмарину - 2 штуки
- Гілочки чебрецю - 2 штуки
- Лист лавровий - 1 штука
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Luk-salotų - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Яловичі рульки вимийте, зачистите від жилок і жиру, обсушити паперовими рушниками. Натріть мясо з усіх боків сіллю. Розігрійте в сковороді з товстим дном оливкове масло і викладіть в неї рульки.
Обсмажте з усіх боків, періодично перевертаючи рульки, поки сік, який вони пустять, не випарується, а м'ясо не придбає красивий золотистий відтінок і рум'яної скоринки.
Поки обсмажується м'ясо, підготуйте овочі. Для цього вимийте і очистіть моркву, Luk-salotų, ріпчаста цибуля і томат. Наріжте овочі на маленькі шматочки однакового розміру. Часник очистіть і залиште цілі зубчики.
Дістаньте з сковороди обсмажене м'ясо і покладіть його в миску. Викладіть в сковороду підготовлені овочі, приправити сіллю, киньте перець горошком і трави. Обсмажуйте на сильному вогні кілька хвилин, постійно помішуючи.
До овочів влийте апельсиновий сік і натерту цедру апельсина. Потім додайте вино і томатну пасту. Все добре перемішайте і тушкуйте п'ять хвилин, щоб з вина випарувався алкоголь.
У сковороду до решти інгредієнтів викладіть заздалегідь обсмажене м'ясо. Долийте води стільки, щоб вона повністю покрила м'ясо. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте близько двох годин, доливаючи в міру необхідності рідина.