Рецепт Ossobuko фото

Ossobuko
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо, Яловичина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви

До вашої уваги - рецепт приготування страви оссобуко. Це справжня класика італійської кухні. До речі, рецепт оссобуко досить простий - переконайтеся в цьому самі!

У приготуванні страви використовується теляча гомілка, нарізана поперек приблизною товщини 5 сантиметрів. М'ясо обробляється так, що всередині гомілки залишається кістка, яка містить кістковий мозок. Часто оссобуко подається з різотто. Отже, рецепт оссобуко - до вашої уваги.

  • Теляча голяшка - 1, 5 кілограма
  • Бульйон яловичий - 500 мілілітрів
  • Вино червоне - 500 мілілітрів
  • Морква - 3 штуки
  • Цибулина - 2 штуки
  • Селера - 4 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Розмарин, чебрець - За смаком
  • Пюре томатне - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Ossobuko - фото крок 1
Нарізану телячу голяшку обсипаємо борошном.
Ossobuko - фото крок 2
У товстостінній каструлі розігріваємо олію, обсмажуємо шматочки м'яса до коричневого кольору з усіх боків.
Ossobuko - фото крок 3
Поки м'ясо смажиться, займаємося підготовкою овочів. Чистимо і дрібно нарізаємо моркву.
Ossobuko - фото крок 4
Те ж саме робимо з селерою.
Ossobuko - фото крок 5
Чистимо і дрібно шаткуємо часник.
Ossobuko - фото крок 6
Нарешті, нарізаємо цибулю.
Ossobuko - фото крок 7
Обсмажене до скоринки м'ясо витягаємо з каструлі.
Ossobuko - фото крок 8
У каструлю відправити овочі, зелень і томатну пасту. Перемішати.
Ossobuko - фото крок 9
Слідом за цим повертаємо в каструлю м'ясо, додаємо бульйон і вино. Прогріваємо пару хвилин (але до кипіння не доводити).
Ossobuko - фото крок 10
Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в духовку, розігріту до 140 градусів. Готуємо 3 годину. Через 3 години дістаємо з духовки, ставимо на середній вогонь, знімаємо кришку і тушкуємо до загустіння соусу.
Ossobuko - фото крок 11
Подавати оссобуко прийнято з різотто. Смачного!

Схожі рецепти