Ossobuko
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - рецепт приготування страви оссобуко. Це справжня класика італійської кухні. До речі, рецепт оссобуко досить простий - переконайтеся в цьому самі!
У приготуванні страви використовується теляча гомілка, нарізана поперек приблизною товщини 5 сантиметрів. М'ясо обробляється так, що всередині гомілки залишається кістка, яка містить кістковий мозок. Часто оссобуко подається з різотто. Отже, рецепт оссобуко - до вашої уваги.
- Теляча голяшка - 1, 5 кілограма
- Бульйон яловичий - 500 мілілітрів
- Вино червоне - 500 мілілітрів
- Морква - 3 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Селера - 4 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Розмарин, чебрець - За смаком
- Пюре томатне - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Нарізану телячу голяшку обсипаємо борошном.
У товстостінній каструлі розігріваємо олію, обсмажуємо шматочки м'яса до коричневого кольору з усіх боків.
Поки м'ясо смажиться, займаємося підготовкою овочів. Чистимо і дрібно нарізаємо моркву.
Те ж саме робимо з селерою.
Чистимо і дрібно шаткуємо часник.
Нарешті, нарізаємо цибулю.
Обсмажене до скоринки м'ясо витягаємо з каструлі.
У каструлю відправити овочі, зелень і томатну пасту. Перемішати.
Слідом за цим повертаємо в каструлю м'ясо, додаємо бульйон і вино. Прогріваємо пару хвилин (але до кипіння не доводити).
Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в духовку, розігріту до 140 градусів. Готуємо 3 годину. Через 3 години дістаємо з духовки, ставимо на середній вогонь, знімаємо кришку і тушкуємо до загустіння соусу.
Подавати оссобуко прийнято з різотто. Смачного!