«Ossobuko» з індички
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 9 г. 0 хв.
"Ossobuko" традиційно готується з яловичої рульки, але, якщо ви любите індичину, то можете приготувати це національне італійське блюдо з нею. Просто візьміть шматочки індички з кісточкою.
Опис приготування:
Якщо вам цікаво, як приготувати"Оссобуко" з індички, то прочитайте цей рецепт. Таке блюдо можна подавати самостійно, а можна з будь-яким гарніром. Наприклад, підійде паста, відварений рис, картопля і багато іншого.
- Індичка - 1 кілограм
- Помідор - 6 штук
- Базилік - 2 Ст. Ложки
- Вино біле сухе - 250 мілілітрів
- Масло оливкове - 6 Ст. Ложок
- Бульйон - 150 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Ягоди ялівцю - 1 Ст. Ложка
- Сік апельсиновий - 100 мілілітрів
- Борошно пшеничне - За смаком
- Спеції - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
Приготуйте маринад для м'яса. Для цього змішайте ягоди ялівцю з оливковою олією, медом, лимонним соком і столовою ложкою нарізану листя базиліка. Все перемішайте і покладіть в миску, в яку викладіть індичі рульки. Залиште м'ясо маринуватися на ніч в холодильнику.
Вранці м'ясо дістаньте з маринаду і обваляйте в борошні з усіх боків. Розігрійте сковороду, збризніть маслом і викладіть на неї м'ясо. Обсмажте до утворення золотистої скоринки з обох сторін по п'ять хвилин.
На окремій сковороді розігрійте пару ложок оливкової олії. Цибулю очистіть від лушпиння, вимийте і наріжте на дрібні шматочки. Обсмажте його до прозорості.
З помідорів очистіть шкірку, пропустіть їх через м'ясорубку і додайте до цибулі в сковорідку. Додайте вино, бульйон і свіжий рубаний базилік. Ретельно все перемішайте.
Викладіть в отриману підливу заздалегідь обсмажене м'ясо. Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте м'ясо в підливі два години, доливаючи періодично воду в міру необхідності. За п'ять хвилин до готовності додайте в блюдо вершкове масло.