Ossobuko по-Мілан
(покроковий рецепт з фото)
Оссобуко - це традиційне блюдо італійської кухні, яке готується з телячої гомілки, нарізаною поперек шматками, товщиною 3-5 см. Смачне і ситне блюдо. У кожної господині свій рецепт.
"Ossobuko в Мілані" - просте в приготуванні блюдо, хоча вимагає часу, допустимі варіації з бульйоном, з пряними травами, але основні кроки по готуванні цього смачного і ситного страви викладені в покрокової інструкції до рецептом.
- Теляча голяшка - 800 грам
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 1-2 штук
- Борошно - 50 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Біле сухе вино - 150-200 мілілітрів
- Італійські трави - 10 грам (шавлія, чебрець, розмарин)
- Чорний мелений перець - 5 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Помідори - 1-2 штук
- Цедра лимону - 0, 5 штуки
- Петрушка - 20 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Бульйон - 750 мілілітрів (овочевий або м'ясний)
Підготуйте інгредієнти.
У гомілки зробіть надсечкі на плівці, щоб м'ясо не стягнуло при готуванні.
Підсушіть голяшку паперовим рушником, сіль і poperčite.
Обваляйте в борошні.
Злегка обсмажте м'ясо з обох сторін в добре розігрітій сковороді з додаванням оливкової олії, щоб м'ясо "запечатаному" .
Перекладіть м'ясо в посуд, в якій будете готувати далі.
У тій же сковороді обсмажте моркву (кубиком), цибуля і селера.
Додайте пряні італійські трави, влийте сухе біле вино, протушкувати, щоб випарувати пари алкоголю.
Наріжте кубиком помідор, додайте до овочів.
Викладіть все овочі до м'яса, підлити бульйон, накрийте кришкою, залишивши невеликий отвір, поставте на самий повільний вогонь і тушкуйте 1, 5-2 годину. Через годину, м'ясо слід перевернути. Час від часу підливайте бульйон. Підсолити злегка, остаточно досолюйте вже в самому кінці.
Підготуйте гремолату - це суміш зелені петрушки, лимонної цедри і часнику.
Зніміть цедру з половини лимона, тільки жовту частину.
Ножем порубати дуже дрібно петрушку, цедру лимона і часник.
Поки готується оссобуко, приблизно за півгодини до закінчення варіння приготуйте різотто по-міланськи, з яким зазвичай подають оссобуко. Для цього підготуйте рис "арборио", цибуля, 50 мл. Білого сухого вина, 35 мл. Оливкового масла, 40 грам вершкового масла, 70 грам сиру "пармезан", 750 мл. Курячого бульйону (можна замінити бульйоном з бульйонні кубики) і дрібку шафрану.
На оливковій олії обсмажте цибулю протягом 5 хвилин, після чого всипте рис, обсмажуйте 1 хвилину з рисом, після чого влийте сухе біле вино, почекайте, поки випарується алкоголь.
Потім додайте частинами бульйон і шафран, варите 20 хвилин, час від часу підливаючи бульйон.
В кінці варіння, поки рис ще "аль-денте", умішайте вершкове масло і пармезан.
За п'ять хвилин до кінця варіння оссобуко, всипте гремолату, вимкніть вогонь, почекайте 5 хвилин і можна подавати оссобуко до столу.
Подавайте "оссобуко по-міланськи" з різотто. Смачного!