Рецепт Ossobuko по-Мілан фото

Ossobuko по-Мілан
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Телятина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Оссобуко - це традиційне блюдо італійської кухні, яке готується з телячої гомілки, нарізаною поперек шматками, товщиною 3-5 см. Смачне і ситне блюдо. У кожної господині свій рецепт.

"Ossobuko в Мілані" - просте в приготуванні блюдо, хоча вимагає часу, допустимі варіації з бульйоном, з пряними травами, але основні кроки по готуванні цього смачного і ситного страви викладені в покрокової інструкції до рецептом.

  • Теляча голяшка - 800 грам
  • Морква - 1 штука
  • Стебло селери - 1-2 штук
  • Борошно - 50 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Біле сухе вино - 150-200 мілілітрів
  • Італійські трави - 10 грам (шавлія, чебрець, розмарин)
  • Чорний мелений перець - 5 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Помідори - 1-2 штук
  • Цедра лимону - 0, 5 штуки
  • Петрушка - 20 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Бульйон - 750 мілілітрів (овочевий або м'ясний)
Ossobuko по-Мілан - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 2
У гомілки зробіть надсечкі на плівці, щоб м'ясо не стягнуло при готуванні.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 3
Підсушіть голяшку паперовим рушником, сіль і poperčite.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 4
Обваляйте в борошні.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 5
Злегка обсмажте м'ясо з обох сторін в добре розігрітій сковороді з додаванням оливкової олії, щоб м'ясо "запечатаному" .
Ossobuko по-Мілан - фото крок 6
Перекладіть м'ясо в посуд, в якій будете готувати далі.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 7
У тій же сковороді обсмажте моркву (кубиком), цибуля і селера.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 8
Додайте пряні італійські трави, влийте сухе біле вино, протушкувати, щоб випарувати пари алкоголю.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 9
Наріжте кубиком помідор, додайте до овочів.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 10
Викладіть все овочі до м'яса, підлити бульйон, накрийте кришкою, залишивши невеликий отвір, поставте на самий повільний вогонь і тушкуйте 1, 5-2 годину. Через годину, м'ясо слід перевернути. Час від часу підливайте бульйон. Підсолити злегка, остаточно досолюйте вже в самому кінці.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 11
Підготуйте гремолату - це суміш зелені петрушки, лимонної цедри і часнику.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 12
Зніміть цедру з половини лимона, тільки жовту частину.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 13
Ножем порубати дуже дрібно петрушку, цедру лимона і часник.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 14
Поки готується оссобуко, приблизно за півгодини до закінчення варіння приготуйте різотто по-міланськи, з яким зазвичай подають оссобуко. Для цього підготуйте рис "арборио", цибуля, 50 мл. Білого сухого вина, 35 мл. Оливкового масла, 40 грам вершкового масла, 70 грам сиру "пармезан", 750 мл. Курячого бульйону (можна замінити бульйоном з бульйонні кубики) і дрібку шафрану.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 15
На оливковій олії обсмажте цибулю протягом 5 хвилин, після чого всипте рис, обсмажуйте 1 хвилину з рисом, після чого влийте сухе біле вино, почекайте, поки випарується алкоголь.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 16
Потім додайте частинами бульйон і шафран, варите 20 хвилин, час від часу підливаючи бульйон.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 17
В кінці варіння, поки рис ще "аль-денте", умішайте вершкове масло і пармезан.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 18
За п'ять хвилин до кінця варіння оссобуко, всипте гремолату, вимкніть вогонь, почекайте 5 хвилин і можна подавати оссобуко до столу.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 19
Подавайте "оссобуко по-міланськи" з різотто. Смачного!

Схожі рецепти