Рецепт Ossobuko по-Мілан фото

Ossobuko по-Мілан
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Телятина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Оссобуко - це традиційне блюдо італійської кухні, яке готується з телячої гомілки, нарізаною поперек шматками, товщиною 3-5 см. Смачне і ситне блюдо. У кожної господині свій рецепт.

Опис приготування:

"Ossobuko в Мілані" - просте в приготуванні блюдо, хоча вимагає часу, допустимі варіації з бульйоном, з пряними травами, але основні кроки по готуванні цього смачного і ситного страви викладені в покрокової інструкції до рецептом.

  • Теляча голяшка - 800 грам
  • Морква - 1 штука
  • Стебло селери - 1-2 штук
  • Борошно - 50 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Біле сухе вино - 150-200 мілілітрів
  • Італійські трави - 10 грам (шавлія, чебрець, розмарин)
  • Чорний мелений перець - 5 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Помідори - 1-2 штук
  • Цедра лимону - 0, 5 штуки
  • Петрушка - 20 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Бульйон - 750 мілілітрів (овочевий або м'ясний)
Ossobuko по-Мілан - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 2
У гомілки зробіть надсечкі на плівці, щоб м'ясо не стягнуло при готуванні.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 3
Підсушіть голяшку паперовим рушником, сіль і poperčite.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 4
Обваляйте в борошні.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 5
Злегка обсмажте м'ясо з обох сторін в добре розігрітій сковороді з додаванням оливкової олії, щоб м'ясо"запечатаному" .
Ossobuko по-Мілан - фото крок 6
Перекладіть м'ясо в посуд, в якій будете готувати далі.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 7
У тій же сковороді обсмажте моркву (кубиком), цибуля і селера.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 8
Додайте пряні італійські трави, влийте сухе біле вино, протушкувати, щоб випарувати пари алкоголю.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 9
Наріжте кубиком помідор, додайте до овочів.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 10
Викладіть все овочі до м'яса, підлити бульйон, накрийте кришкою, залишивши невеликий отвір, поставте на самий повільний вогонь і тушкуйте 1, 5-2 годину. Через годину, м'ясо слід перевернути. Час від часу підливайте бульйон. Підсолити злегка, остаточно досолюйте вже в самому кінці.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 11
Підготуйте гремолату - це суміш зелені петрушки, лимонної цедри і часнику.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 12
Зніміть цедру з половини лимона, тільки жовту частину.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 13
Ножем порубати дуже дрібно петрушку, цедру лимона і часник.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 14
Поки готується оссобуко, приблизно за півгодини до закінчення варіння приготуйте різотто по-міланськи, з яким зазвичай подають оссобуко. Для цього підготуйте рис"арборио" , цибуля, 50 мл. Білого сухого вина, 35 мл. Оливкового масла, 40 грам вершкового масла, 70 грам сиру"пармезан", 750 мл. Курячого бульйону (можна замінити бульйоном з бульйонні кубики) і дрібку шафрану.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 15
На оливковій олії обсмажте цибулю протягом 5 хвилин, після чого всипте рис, обсмажуйте 1 хвилину з рисом, після чого влийте сухе біле вино, почекайте, поки випарується алкоголь.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 16
Потім додайте частинами бульйон і шафран, варите 20 хвилин, час від часу підливаючи бульйон.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 17
В кінці варіння, поки рис ще"аль-денте" , умішайте вершкове масло і пармезан.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 18
За п'ять хвилин до кінця варіння оссобуко, всипте гремолату, вимкніть вогонь, почекайте 5 хвилин і можна подавати оссобуко до столу.
Ossobuko по-Мілан - фото крок 19
Подавайте"оссобуко по-міланськи" з різотто. Смачного!

Схожі рецепти