Оселедець під шубою з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл в якості різноманітності пропоную взяти на замітку варіант, як приготувати оселедець під шубою з сьомгою. Традиційна страва в новому виконанні обов'язково припаде до смаку.
Перед вами простий, але в той же час оригінальний рецепт приготування оселедця під шубою з сьомгою. Більш ніжне, ситне, але дуже апетитне блюдо стане прикрасою вашого столу. При бажанні форму можна застелити харчовою плівкою і перед подачею акуратно перевернути салат.
- Сьомга - 350 грам
- Картопля - 4 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Буряк - 1 штука
- Майонез - 400 грам (приблизно)
- Сіль - За смаком
- Зелень - 1 щіпка
1. Картопля, морква і буряк вимийте, помістіть в каструлю і зваріть до готовності. В даному випадку для оформлення салату буде використовуватися кільце від рознімної форми.
2. Філе слабосоленої сьомги наріжте невеликими кубиками і викладіть на дно.
3. Очистіть і подрібніть цибулю. При бажанні його можна замаринувати в оцті або просто скропити соком лимона.
4. Викладіть цибулю на рибку.
5. Змастіть майонезом. Використовувати в рецепті приготування оселедця під шубою з сьомгою можна замість майонезу також сметану з гірчицею як соус.
6. Очистіть відварений і охолоджений картопля, натріть його на тертці.
7. Викладіть рівним шаром, акуратно притискаючи руками. Підсолити трохи і поперчіть за бажання.
8. Змастіть картопля майонезом, а слідом викладіть терту моркву.
9. Трохи солі - і знову майонез. Ще один інгредієнт, який часто використовується в цьому простому рецепті оселедця під шубою з сьомгою - відварені яйця.
10. Останньою натріть на терку буряк, викладіть її рівним шаром. Змастіть майонезом.
11. Залишилося тільки присипати подрібненою зеленню - і оселедець під шубою з сьомгою в домашніх умовах готовий. Салат потрібно залишити на 2-3 години просочитися, а потім можна подавати до столу.