«Оселедець під шубою» на Новий рік у вигляді свинки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Підбираєте смачні салати на Новий рік? Хочу нагадати про шикарному і самому традиційним святковому салаті - "Оселедець під шубою" . Знайома закуска в оригінальній подачі, прикрасить Ваш новорічний стіл.
Опис приготування:
Є кілька варіантів приготування цієї салату. Сьогодні я покажу вам як приготувати цю страву натер все інгредієнти на тертці. Салат в такій подачі виходить не тільки дуже смачний, але і неймовірно ніжний! А святкове оформлення зробить його гідним будь-якого столу. Пропоную приготувати"Оселедець під шубою" на новий рік, всі подробиці в моєму покроковому рецепті.
- Оселедець - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук (відвареної в мундирі)
- Буряк - 2-3 штук (варена)
- Яйце - 4 штуки (варені)
- Морква - 1 штука (варена)
- Цибуля - 1 штука
- Майонез - 150-200 грам
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Картопля, морква і буряк відварити заздалегідь. Яйця також зваріть круто і дайте охолонути.
Буряк, картопля і морква очистіть і натріть на крупній тертці. У яєць відокремте білки від жовтків і також натріть на тертці (жовтки поки приберіть в сторону, вони знадобляться трохи пізніше).
Оселедець обробили до філе і наріжте невеликими кубиками. Цибуля також наріжте кубиками.
Тепер починаємо збирати салат. Кожен шар Промазуємо майонезом і подсаливаем за смаком. Шари викладаємо у формі прямокутника, одна частина якого повинна бути трохи ширше протилежної, тобто. Відповідно вже, де буде знаходитися голова майбутньої свинки і ширше, там де буде задня частина. Першим шаром кладемо картопля.
Потім йде шар нарізаної оселедця.
Цибуля шар.
Морква шар.
Шар білків.
І останнім шаром кладемо буряк. Буряк розподіліть не тільки зверху, але і з усіх боків салату.
Змастіть буряк майонезом, ложкою пройдіться по краях і зверху, намічаючи майбутню свинку, потім приберіть салат в холодильник до подачі.
Перед подачею натріть на дрібній тертці жовток і обсипте їм салат з усіх боків. Із залишків буряків виріжте вушка, п'ятачок і хвостик, оформите блюдо у вигляді свинки. "Оселедець під шубою" на Новий рік готова.
За бажанням прикрасьте салат свіжою зеленню і подавайте до столу. Смачного!