Оселедець під шубою на Новий рік
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не пізно дізнатися рецепти нових страв, тому сьогодні я розповім вам, як приготувати оселедець під шубою на Новий рік - дуже смачний салат, який легко прикрасить ваш святковий стіл!
Пропоную вам цікавий варіант подачі традиційного новорічного рецепта - оселедця під шубою. На цей раз розповім, якомога легко викласти салат шарами за допомогою спеціальної форми, завдяки чого салат можна подавати порційно, а не на одній великій тарілці. Такий варіант подачі набагато красивіше звичайного, так як всі інгредієнти видно і в той же час добре скріплені майонезом.
- Оселедець - 1 штука
- Варена картопля - 3 штуки
- Варена морква - 2 штуки
- Буряк - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Оцет 70% - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Для початку замаринуйте цибулю. Для цього наріжте його невеликими шматочками, залийте його окропом і додайте оцет. Додати сіль, поперчіть і залиште на деякий час.
2. Овочі натріть на тертці: відварену картоплю, морква, буряк. Оселедець наріжте тонкими смужками.
3. Далі за допомогою спеціальної форми (можна вирізати її з пластикової пляшки і трохи змастити стінки рослинним маслом) викладіть салат. Спочатку викладіть шар натертої картоплі, потім оселедець, цибуля, морква, буряк і тертий сир. Всі верстви перемажьте майонезом, овочі трохи посоліть і поперчіть.
4. Потім акуратно вийміть форму і прикрасьте салат шматочками оселедця і зеленню. Смачного!