Опеньки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Опеньки не дуже полюбляють в моїй родині, їх вважають сухуватими і несмачними. Але цей рецепт запікання опеньків в духовці з картоплею я особисто просто обожнюю. З приходом осені завжди готую по ньому гриби.
Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом, як приготувати опеньки в духовці. Особлива краса цієї страви полягає в тому, що ви відразу отримуєте і гаряче блюдо, і готовий гарнір. Не потрібно піклуватися про окремий його приготуванні. Подавати до столу можна або самостійно, або з салатом.
- Опеньки - 0, 5 кілограма
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Сир - 150 грам
- Зелень - За смаком (базилік, кріп)
- Сіль, перець - За смаком
1
Опеньки підготуйте, поріжте і відваріть 30 хвилин.
2
Картопля очистіть і поріжте кільцями. Викладіть все в глибоку миску, приправити сіллю, поперчіть і перекладіть в змащений олією лист.
3
Нарізану кільцями цибулю викладіть поверх картоплі.
4
Потім викладайте опеньки. Зверху натріть сир.
5
Посипте будь-якими приправами за смаком, зеленню і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 45 хвилин.
6
Смачного!