Опеньки з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найсмачніших страв, які тільки можна приготувати з грибів - опеньки, запечені з картоплею в духовці. Таке блюдо напевно буде оцінено вашими домочадцями і гостями!
Пропоную вам приготувати опеньки з картоплею в духовці. Це надзвичайно смачна страва, яке цілком може послужити святковим обідом. Це самодостатня страва, тому ви заощадите багато часу на приготуванні гарнір. Удачі в приготуванні, готуйте із задоволенням!
- Картопля - 1 кілограм
- Опеньки - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сир - 150 грам (твердий)
- Зелень - За смаком (сушений базилік, кріп)
- Сіль, перець - За смаком
1. Опеньки добре промиваємо проточною водою.
2. Далі кладемо гриби в каструлю, заливаємо водою і варимо 30 хвилин на великому вогні. У процесі варіння необхідно підсолити воду за смаком.
3. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо кільцями. Викладаємо в миску. Потім солимо, перчим, гарненько перемішуємо.
4. Деко змащуємо рослинним маслом і викладаємо на нього колечка картоплі.
5. Лук очищаємо і нарізаємо тоненькими півкільцями або кільцями. Викладаємо його на картоплю рівномірним шаром.
5. Коли опеньки зваряться, даємо їм охолонути, а потім викладаємо на деко поверх лука. Посипаємо сушеним базиліком або іншими приправами.
6. Тепер натираємо сир.
7. Сметаною заливаємо картоплю з грибами, зверху посипаємо тертим сиром. Ставимо деко в духовку і запікаємо наше блюдо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Опеньки з картоплею готові! При бажанні можна прикрасити страву зеленню. Смачного!