Рецепт Опеньки з картоплею у сметані фото

Опеньки з картоплею у сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Опеньки
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Час приготування: 50 хв.

Рецепт приготування опеньків з картоплею в сметані. Напередодні осені, коли в лісі почнуть з'являтися перші опеньки, це рецепт буде дуже актуальний.

Кількість порцій: 4
  • Крем - 300 грам
  • Мелений чорний перець - 0, 25 чайних ложки
  • Опеньки - 1 кілограм
  • Рослинна олія - 1, 5 чайних ложки
  • Картопля - 800 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
опеньки з картоплею у сметані - фото крок 1
1. В першу чергу очищаємо гриби. У злегка підсолену воду опускаємо очищені опеньки і доводимо до кипіння. Після того, як вода закипить, варимо хвилин десять-п'ятнадцять, потім воду треба буде злити. Коли гриби охолонуть, нарізаємо їх на дві-три частини.
опеньки з картоплею у сметані - фото крок 2
2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його коротенькій соломкою. У розігрітій сковороді на рослинному маслі до прозорості хвилини одну-дві страхуємо лук, вогонь повинен бути середнім.
опеньки з картоплею у сметані - фото крок 3
3. Очищаємо картоплю і нарізаємо його невеликими кубиками. Тепер додаємо картоплю до цибулі і перемішуємо, готуємо хвилин п'ятнадцять. Не забуваємо перемішувати. Додаємо перець і сіль.
опеньки з картоплею у сметані - фото крок 4
4. Картопля стає м'яким, а цибуля набуває золотистий колір. Додаємо на сковороду до картоплі відварених грибів.
опеньки з картоплею у сметані - фото крок 5
5. Тепер додаємо сюди сметани і добре перемішуємо. Готуємо ще хвилин п'ять-сім із закритою кришкою. Вогонь повинен бути невеликий.
опеньки з картоплею у сметані - фото крок 6
6. Після сковороду знімаємо з вогню, вміст перекладаємо в тарілки, додаємо свіжих овочів і зелені.

Схожі рецепти