Опеньки з картоплею у сметані
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування опеньків з картоплею в сметані. Напередодні осені, коли в лісі почнуть з'являтися перші опеньки, це рецепт буде дуже актуальний.
Кількість порцій: 4
- Крем - 300 грам
- Мелений чорний перець - 0, 25 чайних ложки
- Опеньки - 1 кілограм
- Рослинна олія - 1, 5 чайних ложки
- Картопля - 800 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
1. В першу чергу очищаємо гриби. У злегка підсолену воду опускаємо очищені опеньки і доводимо до кипіння. Після того, як вода закипить, варимо хвилин десять-п'ятнадцять, потім воду треба буде злити. Коли гриби охолонуть, нарізаємо їх на дві-три частини.
2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його коротенькій соломкою. У розігрітій сковороді на рослинному маслі до прозорості хвилини одну-дві страхуємо лук, вогонь повинен бути середнім.
3. Очищаємо картоплю і нарізаємо його невеликими кубиками. Тепер додаємо картоплю до цибулі і перемішуємо, готуємо хвилин п'ятнадцять. Не забуваємо перемішувати. Додаємо перець і сіль.
4. Картопля стає м'яким, а цибуля набуває золотистий колір. Додаємо на сковороду до картоплі відварених грибів.
5. Тепер додаємо сюди сметани і добре перемішуємо. Готуємо ще хвилин п'ять-сім із закритою кришкою. Вогонь повинен бути невеликий.
6. Після сковороду знімаємо з вогню, вміст перекладаємо в тарілки, додаємо свіжих овочів і зелені.