Рецепт Опеньки в сметані фото

Опеньки в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Опеньки
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 50 хв.

Геть картоплю і рис, засуньте в кут макарони і гречку. Ми будемо готувати гриби! І якщо ви не готові повністю замінити ними гарнір, то опеньки в сметані будуть прекрасним доповненням.

Опис приготування:

Страви з грибів унікальні. Їх можна подавати і гарячими, але і холодні вони теж гарні. Вони можуть служити і закускою, і доповненням до гарніру, і основною стравою. Рецепт опеньків в сметані допоможе вам приготувати саме таке блюдо. Дивовижний грибний аромат, ніжний сметанний соус, і ось уже опеньки в сметані - родзинка вашого столу.

  • Опеньки - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (якщо у вас невеликий цибуля, то візьміть побільше.)
  • Крем - 500 грам (ідеально для цієї страви підходить домашня сметана.)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
опеньки в сметані - фото крок 1
Опеньки почистити, добре промити, скласти в каструлю і відварити протягом 15-20 хвилин.
опеньки в сметані - фото крок 2
Цибулю почистити, нарізати кубиками.
опеньки в сметані - фото крок 3
На сковороду покласти масло, дати йому розтопитися, додати цибулю. Смажити до золотистого кольору.
опеньки в сметані - фото крок 4
Відварені гриби додати в сковороду до цибулі. Смажити 5 хвилин.
опеньки в сметані - фото крок 5
У сковороду до грибів і цибулі покласти сметану, півсклянки води. Тшательно перемішати. Додати сіль, перець. Перемішати ще раз.
опеньки в сметані - фото крок 6
Гасити на маленькому вогні до тих пір, поки сметанний соус не стане світло-кремового відтінку.
опеньки в сметані - фото крок 7
Опеньки в сметані готові. Можна використовувати і як самостійний гарнір, і як доповнення. Смачного!

Схожі рецепти