Опеньки в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Геть картоплю і рис, засуньте в кут макарони і гречку. Ми будемо готувати гриби! І якщо ви не готові повністю замінити ними гарнір, то опеньки в сметані будуть прекрасним доповненням.
Страви з грибів унікальні. Їх можна подавати і гарячими, але і холодні вони теж гарні. Вони можуть служити і закускою, і доповненням до гарніру, і основною стравою. Рецепт опеньків в сметані допоможе вам приготувати саме таке блюдо. Дивовижний грибний аромат, ніжний сметанний соус, і ось уже опеньки в сметані - родзинка вашого столу.
- Опеньки - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (якщо у вас невеликий цибуля, то візьміть побільше.)
- Крем - 500 грам (ідеально для цієї страви підходить домашня сметана.)
- Вершкове масло - 200 грам
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
Опеньки почистити, добре промити, скласти в каструлю і відварити протягом 15-20 хвилин.
Цибулю почистити, нарізати кубиками.
На сковороду покласти масло, дати йому розтопитися, додати цибулю. Смажити до золотистого кольору.
Відварені гриби додати в сковороду до цибулі. Смажити 5 хвилин.
У сковороду до грибів і цибулі покласти сметану, півсклянки води. Тшательно перемішати. Додати сіль, перець. Перемішати ще раз.
Гасити на маленькому вогні до тих пір, поки сметанний соус не стане світло-кремового відтінку.
Опеньки в сметані готові. Можна використовувати і як самостійний гарнір, і як доповнення. Смачного!