Омлет зі шпинатом за 10 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите різного роду омлети, то пропоную вам приготувати не тільки смачний, але і корисний омлет з додаванням шпинату, вершків і твердого сиру. Такий сніданок стане відмінним початком дня!
Як приготувати "омлет зі шпинатом"? Дуже легко! І дуже смачно, корисно! Нещодавно мені потрапила на очі стаття про те, що шпинат бажано їсти після термічної обробки, так в ньому підвищується в три рази кількість легкозасвоюваного кальцію! уявляєте? Так що сміливо смажте і печіть, варите з ним всякі страви і буде вам користь! А тепер розповім вам, як приготувати "омлет зі шпинатом", відмінне блюдо для сніданку або вечері.
- Яйце - 4 штуки
- Вершки - 4 Ст. Ложки
- Шпинат - 25 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка (для смаження омлету)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Натріть шматочок сиру на крупній тертці.
3. Яйця з'єднайте з дрібкою солі, перцю, вершками і шпинатом. Якщо шпинат свіжий, поріжте його дрібно, якщо заморожений, то подрібніть його зручним для вас способом. Я дістала його з морозилки за годину до готування, він встиг розм'якшити. Омлетну масу добре збовтайте вилочкою.
4. Рослинна олія розігрійте на сковороді, вилийте омлетну масу, смажте на повільному вогні.
5. Коли омлет буде майже готовий, посипте його тертим сиром і потримайте ще хвилинку на вогні, потім зніміть.
6. Поріжте на порційні шматочки і подайте.
7. Смачного!