Омлет зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную простий рецепт омлету зі шпинатом на сніданок, який готується легко, виглядає естетично, а на смак просто чудовий. Вельми ситний і дуже смачний сніданок для початку трудового дня.
Взагалі-то цей омлет зі шпинатом - італійське традиційне блюдо, яке називається фрітата. Однак, щоб не лякати читача дивовижним і невідомою назвою, я вирішила назвати блюдо більш православно - омлет зі шпинатом Блюдо виходить чудове, повноцінний сніданок - поживний, ситний, але в той же час не дуже важкий. І швидко готується, що досить важливо. Тому як тільки в продажу з'являється свіжий молодий шпинат - відразу ж згадую рецепт омлету зі шпинатом і готую, готую, готую мало не щоранку. Чого і вам бажаю
- Свіже листя шпинату - 100 грам
- Яйця - 6 штук
- Зелена цибуля - 4 штуки
- Мелений перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сир фета - 60 грам
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Яйця розбиваємо в зручну посуд, додаємо сіль і збиваємо.
Зелену цибулю нарізаємо.
Яйця перчимо. І ще трохи збиваємо.
Розпалює сковорідку і додаємо в неї вершкове масло, розтоплюємо його.
Обсмажуємо в маслі шпинат близько 2-3 хвилин, постійно перемішуючи.
Потім додаємо нарізану цибулю.
Шпинат і цибулю гарненько перемішуємо потім в сковорідку рівномірно виливаємо збиті яйця.
Омлет зверху посипаємо тертим сиром.
І відправляємо запікатися омлет в попередньо розігріту до 180 градусів на 7-10 хвилин. Омлет за цей час повинен трохи піднятися і придбати апетитну кірочку.
Потім омлет зі шпинатом дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу. Смачного!