Омлет зі шпинатом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Такий омлет зі шпинатом і сиром в домашніх умовах є дуже ситним і смачним блюдом. Його краще запікати, після чого нарізати на трикутники або квадрати і подавати порційно.
Такий омлет готується близько півгодини і виходить вельми смачним. Про корисні властивості шпинату говорити не доводиться, оскільки цей продукт - джерело вітамінів і їсти його потрібно кожен день. З омлетом він поєднується прекрасно, а сир ще більше доповнить його смак.
- Яйця - 5 штук
- Шпинат - 40 грам
- Сир - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Молоко - 70 грам
1. Готувати омлет починаємо зі збивання яєчної маси. Зауважте, що молока нам буде потрібно всього 70 грам.
2. Додаємо сир до яєць і відставляємо на деякий час. На сковороду відправляємо смажитися цибулю і як тільки він почне набувати злегка золотистий колір, відправляємо до нього шпинат.
3. За цей час яєчна маса стала трохи гущі, саме час вилити її до шпинату. Солимо, перчимо і заправляємо за смаком.
4. Форму для запікання краще вибрати з високими бортами. Шпинат з цибулею можна перекласти в неї відразу, а після залити яєчною сумішшю, а можна вже з'єднану масу.
5. Тепер можна відправляти нашу форму в розігріту духовку. Запікається омлет не більше 25 хвилин. Оптимальна температура для запікання - 170 градусів.
6. Після приготування дістаємо форму і даємо їй трохи постояти, після чого нарізаємо на порційні шматки, прикрашаємо кетчупом або соусом і свіжими овочами, і подаємо до столу.