Омлет з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Намічається важкий і насичений день? Тоді вам потрібен щільний і ситний сніданок. Ось вам рецепт, як приготувати омлет з картоплею. Такий можна зробити не тільки до сніданку, а також на вечерю.
Картопляний омлет - це ситне блюдо з іспанської кухні. Можете урізноманітнити його іншими овочами: цибуля, зелений горошок, перець. Можна додати до нього м'ясо, ковбасу, бекон. Подавайте омлет відразу після приготування, поки він ще гарячий. Подавайте його на сніданок, на вечерю чи обід.
- Картопля - 1 штука
- Яйця - 4 штуки
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль - За смаком

1. Очистіть картоплю і вимийте, потім наріжте її тонкими часточками (краще тонше). Очистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулину.

2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть картоплю і цибулю, обсмажуйте їх кілька хвилин, практично до готовності, але не підрум'янюємо.

3. У миску вбийте курячі яйця, посоліть і розмішайте виделкою. Шумівкою дістаньте овочі і додайте в миску до яєць, перемішайте.

4. Вилийте зайве масло з сковороди, залиште 1 столову ложку, вилийте яєчну суміш з овочами, накрийте кришкою і обсмажуйте кілька хвилин.

5. Акуратно подденьте краю лопаткою, коли середина омлету ще залишилася рідка. Викладіть на тарілку.

6. Різко переверніть омлет з тарілки на сковороду, накрийте кришкою і готуйте ще кілька хвилин. Перекладіть його на тарілку.

7. Наріжте омлет шматочками і подавайте до столу. Смачного!