Омлет тонкий
(покроковий рецепт з фото)
Такий омлет найкраще готувати на чавунній сковороді для млинців. Або на сковороді з антипригарним покриттям. І обов'язково без кришки. Тоді у вас вийде чудове блюдо.
Для тонкого омлету не використовуємо нічого зайвого - тільки яйця і вершкове масло. Збийте яйця з сіллю, додайте розтоплене масло і ще раз збийте. Вилийте суміш на сковороду і обсмажте до готовності. Коли омлет загусне, поверніть його млинчиком і поріжте на порції. Додати стілець, поки не охолов. По бажанню, до готового омлету можна подати овочі, м'ясо, рибу - на ваш смак.
- Вершкове масло - 25 грам
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - За смаком
Розбийте в миску яйця, посоліть і збийте за допомогою вилки.
Розтопити вершкове масло на сковороді. Змастіть всю поверхню, а решта злийте в омлет і ще раз збийте.
Поставте змащену маслом сковороду на вогонь і вилийте яєчну суміш.
Нахиляйте сковороду з боку в бік, щоб омлет рівномірно розподілився по поверхні сковороди. Коли омлет загусне, поверніть його млинчиком і поріжте на порції. Додати стілець, поки не охолов.