Рецепт Тонкий вірменський лаваш фото

Тонкий вірменський лаваш
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Борошно
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На природу , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо ви хочете спробувати у себе на кухні свіжу випічку на сковороді, то вам буде цікавий описаний мною рецепт. Він розповідає про те, як приготувати тонкий вірменський лаваш. Проста випічка.

Опис приготування:

Ми звикли купувати лаваш в готовому вигляді, але домашній набагато смачніше. Звичайно, печі у нас немає, зате варіант на сковороді більш сучасний і простий. Таку випічку можна їсти і без нічого, до того вона смачна. Але я люблю зробити з неї будь-які закуски. Наприклад, загорнути в лаваш простий салат з майонезом.

  • Борошно - 3 склянки
  • Вода тепла - 1 Склянка
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
тонкий вірменський лаваш - фото крок 1
У воді розведіть дріжджі. Додайте до них масло, цукор і сіль. Борошно висипте на стіл гіркою. Вмішайте в неї воду з іншими компонентами. Замішайте тісто. Залиште його на 1 час.
тонкий вірменський лаваш - фото крок 2
Після цього часу обомніте тісто. Розділіть його на порційні частини. Закрийте їх харчовою плівкою. Залиште все в такому положенні на 5 хвилин.
тонкий вірменський лаваш - фото крок 3
На присипаної борошном поверхні розкачайте коржі, діаметром в сковороду.
тонкий вірменський лаваш - фото крок 4
Випікайте лаваш на розігрітій сковороді без масла. З кожного боку по хвилині або навіть менше.

Схожі рецепти