Тонкий вірменський лаваш
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете спробувати у себе на кухні свіжу випічку на сковороді, то вам буде цікавий описаний мною рецепт. Він розповідає про те, як приготувати тонкий вірменський лаваш. Проста випічка.
Ми звикли купувати лаваш в готовому вигляді, але домашній набагато смачніше. Звичайно, печі у нас немає, зате варіант на сковороді більш сучасний і простий. Таку випічку можна їсти і без нічого, до того вона смачна. Але я люблю зробити з неї будь-які закуски. Наприклад, загорнути в лаваш простий салат з майонезом.
- Борошно - 3 склянки
- Вода тепла - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
У воді розведіть дріжджі. Додайте до них масло, цукор і сіль. Борошно висипте на стіл гіркою. Вмішайте в неї воду з іншими компонентами. Замішайте тісто. Залиште його на 1 час.
Після цього часу обомніте тісто. Розділіть його на порційні частини. Закрийте їх харчовою плівкою. Залиште все в такому положенні на 5 хвилин.
На присипаної борошном поверхні розкачайте коржі, діаметром в сковороду.
Випікайте лаваш на розігрітій сковороді без масла. З кожного боку по хвилині або навіть менше.