Окунь запечений з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам приготувати окунь в духовці, який ми запечём відразу разом з картоплею і у нас буде повноцінне блюдо з гарніром на обід або вечерю. Готується просто, а виходить неймовірно смачно!
Морський окунь - це ніжна, без специфічних запахів риба, з якої можна приготувати безліч страв. Сьогодні я вам розповім, як приготувати окуня запеченого з картоплею в духовці. Це надзвичайно смачне блюдо, яке готується швидко і дуже просто. З приготуванням впорається навіть починаюча господиня. Поєднання запеченого окуня і картоплі дуже гармонійне і має приємний смак. Найголовніше, щоб під час приготування картопля вийшов соковитий, тоді і блюдо в цілому буде ніжне і цілком може займати місце на святковому столі або добре підійде для званного вечері.
- Морський окунь - 4 штуки (філе)
- Картопля - 7 штук
- Помідор черрі - 6-8 штук
- Печериці - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимон - 0.5 штуки
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (для картоплі, риби)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Картопля почистіть, помийте, наріжте кільцями.
Картопляна сіль, посипте спеціями для картоплі.
Додайте масло, добре перемішайте, щоб кожен шматочок був обмазаний маслом зі спеціями.
Морського окуня помийте, обсушити паперовим рушником, slegka сіль, посипте спеціями для риби, полийте лимонним соком.
Лук наріжте півкільцями, обсмажте на розігрітій сковороді з додаванням невеликої кількості масла до прозорого кольору.
У форму для запікання викладіть нарізану картоплю, зверху обсмажену цибулю.
Потім викладіть помідори черрі нарізані на половинки.
Потім викладіть шампіньйони.
Зверху викладіть рибу. Форму накрийте фольгою і відправте в розігріту духовку до 200 градусів.
Випікайте 20 хвилин, потім зніміть фольгу і залиште ще на 10 хвилин, щоб блюдо підрум'янилося.
Неймовірно ароматна і соковита риба з картоплею готова. Запрошую до столу.