Морський окунь запечений
(покроковий рецепт з фото)
Морський окунь запечений - залікове блюдо, володіє не тільки відмінним смаком, але і дуже привабливим зовнішнім виглядом. Аромат захоплює і надихає. Блюдо розлітається в момент. Спробуйте!
Морський окунь - це дуже смачно! Його можна готувати абсолютно по-різному. Однак сьогодні я пропоную вам дуже цікавий покроковий рецепт з фото, який розповість вам як приготувати морського окуня запеченого з овочами в духовці. Все дуже просто і геніально!
- Морський окунь - 1 штука(500 грам)
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Свіжа зелень - 2 Ст. Ложки (базилік, петрушка)
- Маслини - 10 штук
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Виноградний оцет - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець, приправи - - За смаком (базилік, орегано, імбир)
Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Овочі гарненько промиємо під проточною водою. Картоплю, цибуля, морква очистимо від шкірки. Зелень наріжемо. Окуня розморозимо при кімнатній температурі. Відріжемо голову і тримаючи рибу за хвіст, очищаємо від луски. Виймаємо нутрощі окуня. Внутрішню порожнину риби гарненько промиваємо, ножем очищаємо від чорної плівки (! ).
Окуня натираємо сумішшю з солі, перцю і приправ. Ми залишаємо рибу на 30 хвилин. В цей час займемося овочами. Цибулю нарізаємо півкільцями, посипаємо сіллю і поливаємо оцтом. Потім маринована цибуля обсмажуємо на сковороді під кришкою в оливковій олії близько 10 хвилин (на невеликому вогні). Відставляємо сторону. Картопля, морква і болгарський перець потрібно спекти заздалегідь, так як окунь готується дуже швидко. Помідори нарізаємо тонкими часточками.
Посуд для випікання змащуємо оливковою олією, викладаємо овочі і окуня. Посипаємо приправами.
Навколо окуня рівномірно викладаємо часточки помідорів (як на фото). Потім акуратно і рівномірно, не пропускаючи жодного сантиметра, полити блюдо оливковою олією. Влити в форму для випікання 100 мл. Води. І відправляємо наше блюдо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 45 хвилин.
Блюдо готується від 45 хвилин 1 годину. В цей час рибка придбає чудову корочку і по квартирі почне лунати приємний рибний аромат. Готову страву подаємо до столу (можна прямо в формі для випікання), прикрасивши зеленню і маслинами. Смачного!