Рецепт Окрошка на лимонній кислоті фото

Окрошка на лимонній кислоті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Ковбаса, Варена ковбаса
Дієтичне харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Холодні супи, Окрошка

Любителям кисломолочних страв раджу приготувати окрошку на лимонній кислоті. Холодне свіже супчик з кислинкою як не можна хороший влітку. Додамо в неї також часнику для пікантності і зелені побільше.

Для приготування окрошки на лимонній кислоті треба спочатку накип'ятити пару літрів води і охолодити її. Весь рецепт розрахований на 3-літрову каструлю, тому подбайте і про неї. Далі готуємо согласному наступного простому рецептом.

Як приготувати окрошку на лимонній кислоті:

1. Відваріть картоплю і яйця. Відсудите, почистіть і наріжте дрібними кубиками.

2. Огірки натріть на крупній тертці, попередньо очистивши їх від шкірки.

3. Часник почистіть і натріть на дрібній тертці.

4. Зелена цибуля, петрушку, кріп гарненько промийте, просушіть, дрібно нарубати.

5. Ковбасу дрібно наріжте кубиками.

6. У велику каструлю або миску налийте півлітра охолодженої кип'яченої води, всипте в неї лимонну кислоту і розмішайте, щоб розчинилася. Потім туди ж додайте майонез або сметану, розмішайте. Можна заважати міксером або вилочкою.

7. Змішайте всі інгредієнти і воду з кислотою. Влийте воду, що залишилася. Перевірте, чого ще не вистачає до смаку. Охолодіть і подавайте!

Смачного!

  • Картопля - 4 штуки
  • Яйця курячі - 4 штуки
  • Огірки - 4 штуки
  • Варена ковбаса - 300 грам
  • Зелена цибуля (пучок) - 1/3 штуки
  • Петрушка (пучок) - 1/3 штуки
  • Кріп (пучок) - 1/3 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Вода кип'ячена - 2 L
  • Лимонна кіслта - 1/5 чайних ложки
  • Майонез або сметана - 300 грам
Для приготування окрошки на лимонній кислоті треба спочатку накип'ятити пару літрів води і охолодити її. Весь рецепт розрахований на 3-літрову каструлю, тому подбайте і про неї. Далі готуємо согласному наступного простому рецептом.

Як приготувати окрошку на лимонній кислоті:

1. Відваріть картоплю і яйця. Відсудите, почистіть і наріжте дрібними кубиками.

2. Огірки натріть на крупній тертці, попередньо очистивши їх від шкірки.

3. Часник почистіть і натріть на дрібній тертці.

4. Зелена цибуля, петрушку, кріп гарненько промийте, просушіть, дрібно нарубати.

5. Ковбасу дрібно наріжте кубиками.

6. У велику каструлю або миску налийте півлітра охолодженої кип'яченої води, всипте в неї лимонну кислоту і розмішайте, щоб розчинилася. Потім туди ж додайте майонез або сметану, розмішайте. Можна заважати міксером або вилочкою.

7. Змішайте всі інгредієнти і воду з кислотою. Влийте воду, що залишилася. Перевірте, чого ще не вистачає до смаку. Охолодіть і подавайте!

Смачного!

Схожі рецепти