Окрошка на лимонній кислоті
(покроковий рецепт з фото)
Любителям кисломолочних страв раджу приготувати окрошку на лимонній кислоті. Холодне свіже супчик з кислинкою як не можна хороший влітку. Додамо в неї також часнику для пікантності і зелені побільше.
Для приготування окрошки на лимонній кислоті треба спочатку накип'ятити пару літрів води і охолодити її. Весь рецепт розрахований на 3-літрову каструлю, тому подбайте і про неї. Далі готуємо согласному наступного простому рецептом.
Як приготувати окрошку на лимонній кислоті:
1. Відваріть картоплю і яйця. Відсудите, почистіть і наріжте дрібними кубиками.
2. Огірки натріть на крупній тертці, попередньо очистивши їх від шкірки.
3. Часник почистіть і натріть на дрібній тертці.
4. Зелена цибуля, петрушку, кріп гарненько промийте, просушіть, дрібно нарубати.
5. Ковбасу дрібно наріжте кубиками.
6. У велику каструлю або миску налийте півлітра охолодженої кип'яченої води, всипте в неї лимонну кислоту і розмішайте, щоб розчинилася. Потім туди ж додайте майонез або сметану, розмішайте. Можна заважати міксером або вилочкою.
7. Змішайте всі інгредієнти і воду з кислотою. Влийте воду, що залишилася. Перевірте, чого ще не вистачає до смаку. Охолодіть і подавайте!
Смачного!
- Картопля - 4 штуки
- Яйця курячі - 4 штуки
- Огірки - 4 штуки
- Варена ковбаса - 300 грам
- Зелена цибуля (пучок) - 1/3 штуки
- Петрушка (пучок) - 1/3 штуки
- Кріп (пучок) - 1/3 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Вода кип'ячена - 2 L
- Лимонна кіслта - 1/5 чайних ложки
- Майонез або сметана - 300 грам
Як приготувати окрошку на лимонній кислоті:
1. Відваріть картоплю і яйця. Відсудите, почистіть і наріжте дрібними кубиками.
2. Огірки натріть на крупній тертці, попередньо очистивши їх від шкірки.
3. Часник почистіть і натріть на дрібній тертці.
4. Зелена цибуля, петрушку, кріп гарненько промийте, просушіть, дрібно нарубати.
5. Ковбасу дрібно наріжте кубиками.
6. У велику каструлю або миску налийте півлітра охолодженої кип'яченої води, всипте в неї лимонну кислоту і розмішайте, щоб розчинилася. Потім туди ж додайте майонез або сметану, розмішайте. Можна заважати міксером або вилочкою.
7. Змішайте всі інгредієнти і воду з кислотою. Влийте воду, що залишилася. Перевірте, чого ще не вистачає до смаку. Охолодіть і подавайте!
Смачного!