Окрошка домашня на квасі
(покроковий рецепт з фото)
Настав час холодних супів і закусок. Як не приготувати домашню окрошку, коли вже давно в продажу з'явився редис і свіжі огірки? В даному рецепті окрошка готується на домашньому квасі і ковбасі.
Як не поласувати в жаркий день домашньої холодником? З сироваткою, на квасі або кефірі - вибір за вами. Окрошку вважають головним внеском до скарбниці російських рецептів, варіантів її приготування існує велика кількість. Цей холодний суп почали готувати ще в 18 столітті, до сьогоднішнього дня він залишається незмінним блюдом в жарку пору.
- Ковбаса - 600 грам
- Картфоель - 3-4 штук
- Огірки - 3 штуки
- Редис - 10 штук
- Яйця - 6 штук
- Зелень - За смаком
- Майонез - За смаком
- Квас - За смаком
1. У нашій родині люблять окрошку тільки з квасом. Багато замінюють його мінеральною водою, кефіром, сироваткою. Справа смаку, як кажуть. У нас настав сезон квасу, і ми вирішили приготувати холодний суп - окрошку. Отже, відразу потрібно відварити картоплю в шкірці і яйця. Тим часом підготуйте інші інгредієнти.
2. Нарізаємо ковбасу кільцями, потім смужками і кубиками. Спосіб нарізки краще вибирати дрібними кубиками.
3. Так само чинимо з картоплею, яйцями, огірками і редискою.
4. Із зелені добре підійде кріп і зелена цибуля. Нарізаємо дрібно і відправляємо до решти продуктів.
5. Перемішайте всі інгредієнти, щоб вони розподілилися рівномірно.
6. Багато хто любить заправляти окрошку в каструлі, а кому-то подобається в тарілці. Я ставлюся до другого випадку і вважаю за краще заправляти окрошку порційно. Додайте сіль. Майонез і квас, розмішайте все до однорідної консистенції.
7. Їжте відразу, після заправки! За смаком можна заправляти окрошку сироваткою, мінеральною водою з кефіром.