Окрошка домашня на квасі
(покроковий рецепт з фото)
Настав час холодних супів і закусок. Як не приготувати домашню окрошку, коли вже давно в продажу з'явився редис і свіжі огірки? В даному рецепті окрошка готується на домашньому квасі і ковбасі.
Як не поласувати в жаркий день домашньої холодником? З сироваткою, на квасі або кефірі - вибір за вами. Окрошку вважають головним внеском до скарбниці російських рецептів, варіантів її приготування існує велика кількість. Цей холодний суп почали готувати ще в 18 столітті, до сьогоднішнього дня він залишається незмінним блюдом в жарку пору.
- Ковбаса - 600 грам
- Картфоель - 3-4 штук
- Огірки - 3 штуки
- Редис - 10 штук
- Яйця - 6 штук
- Зелень - За смаком
- Майонез - За смаком
- Квас - За смаком
![окрошка домашня на квасі - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/okroshka_domashnyaya_na_kvase-505301.webp)
1. У нашій родині люблять окрошку тільки з квасом. Багато замінюють його мінеральною водою, кефіром, сироваткою. Справа смаку, як кажуть. У нас настав сезон квасу, і ми вирішили приготувати холодний суп - окрошку. Отже, відразу потрібно відварити картоплю в шкірці і яйця. Тим часом підготуйте інші інгредієнти.
![окрошка домашня на квасі - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/okroshka_domashnyaya_na_kvase-505310.webp)
2. Нарізаємо ковбасу кільцями, потім смужками і кубиками. Спосіб нарізки краще вибирати дрібними кубиками.
![окрошка домашня на квасі - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/okroshka_domashnyaya_na_kvase-505311.webp)
3. Так само чинимо з картоплею, яйцями, огірками і редискою.
![окрошка домашня на квасі - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/okroshka_domashnyaya_na_kvase-505312.webp)
4. Із зелені добре підійде кріп і зелена цибуля. Нарізаємо дрібно і відправляємо до решти продуктів.
![окрошка домашня на квасі - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/okroshka_domashnyaya_na_kvase-505319.webp)
5. Перемішайте всі інгредієнти, щоб вони розподілилися рівномірно.
![окрошка домашня на квасі - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/okroshka_domashnyaya_na_kvase-505321.webp)
6. Багато хто любить заправляти окрошку в каструлі, а кому-то подобається в тарілці. Я ставлюся до другого випадку і вважаю за краще заправляти окрошку порційно. Додайте сіль. Майонез і квас, розмішайте все до однорідної консистенції.
![окрошка домашня на квасі - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/okroshka_domashnyaya_na_kvase-505322.webp)
7. Їжте відразу, після заправки! За смаком можна заправляти окрошку сироваткою, мінеральною водою з кефіром.