Огірки з цибулею на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Мариновані огірки - самий частина інгредієнт при заготівлі солінь на зиму. Сьогодні я поділюся з вами рецептом приготування огірків з цибулею на зиму, який я недавно знайшов в інтернеті.
Щоб приготувати огірки з цибулею на зиму в домашніх умовах, слідуємо інструкції:
1. Моєму огірки холодною проточною водою. Замочуємо і залишаємо їх так на кілька годин.
2. Позбавляємося ножем від плодоніжок.
3. Нарізаємо моркву смужками, цибулю нарізаємо кільцями.
4. Стерилізуємо банки кип'яченою водою, утрамбовуємо в них морква з огірками, цибулею і рівномірно розподіляємо по ним кріп.
5. Готуємо маринад. Кип'ятимо підсолену воду з цукром. Варимо маринад в каструлі до повного розчинення кристалів солі цукру.
6. Відключаємо вогонь, додаємо оцет, даємо 2 хвилин охолонути, розмішуємо і відразу виливаємо маринад в банки.
7. Закручиваем банки. Прибираємо під ковдру. Тримаємо в ньому до 12 годин.
8. Банки охолонули, тепер їх можна залишити в прохолодному місці. Через 2-4 дня знімаємо перші проби.
- Вода - 2 L
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Огірки - 4 кілограма
- Морква - 1-2 штук
- Кріп - 4 штуки
- Цукор - 7 Ст. Ложок
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 200 мілілітрів
1. Моєму огірки холодною проточною водою. Замочуємо і залишаємо їх так на кілька годин.
2. Позбавляємося ножем від плодоніжок.
3. Нарізаємо моркву смужками, цибулю нарізаємо кільцями.
4. Стерилізуємо банки кип'яченою водою, утрамбовуємо в них морква з огірками, цибулею і рівномірно розподіляємо по ним кріп.
5. Готуємо маринад. Кип'ятимо підсолену воду з цукром. Варимо маринад в каструлі до повного розчинення кристалів солі цукру.
6. Відключаємо вогонь, додаємо оцет, даємо 2 хвилин охолонути, розмішуємо і відразу виливаємо маринад в банки.
7. Закручиваем банки. Прибираємо під ковдру. Тримаємо в ньому до 12 годин.
8. Банки охолонули, тепер їх можна залишити в прохолодному місці. Через 2-4 дня знімаємо перші проби.