Рецепт Нут в томатному соусі фото

Нут в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Помідор
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 2
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Сьогодні пропоную приготувати тушкований нут в томатному соусі. Рецепт простий, підійде для повсякденного меню. У нуте міститься багато білка, тому страва виходить не тільки смачним, але і ситним. Особливо його оцінять вегани і ті, хто дотримується посту.

Опис приготування:

Нут необхідно відварити до напівготовності, а потім гасити з томатами. Можете ще додати ложку томатної пасти. Густоту регулюйте за смаком. А детальніше, як приготувати нут в томатному соусі, я розповім в покроковому описі.

  • Гайка - 100 грам
  • Помідори - 4-6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Стебло селери - 1-2 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Італійські трави - За смаком
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Перець мелений - За смаком
  • Петрушка - За смаком
нут в томатному соусі - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
нут в томатному соусі - фото крок 2
Нут залийте водою і залиште на ніч. Потім злийте воду, промийте нут.
нут в томатному соусі - фото крок 3
Відваріть нут у воді 20 хвилин. Воду злийте в окрему ємність.
нут в томатному соусі - фото крок 4
Наріжте дрібно цибулю, часник і селера.
нут в томатному соусі - фото крок 5
Помідори наріжте кубиками.
нут в томатному соусі - фото крок 6
Обсмажте на олії цибулю, часник і селеру до прозорості.
нут в томатному соусі - фото крок 7
Додайте помідори. Продовжуйте обсмажувати на повільному вогні, періодично помішуючи. Через 7 хвилин додайте спеції, сіль і перець.
нут в томатному соусі - фото крок 8
Потім додайте в сковороду нут, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні півгодини. Періодично підливайте воду, в якій варився нут. Варіть нут до м'якості.
нут в томатному соусі - фото крок 9
Додайте дрібно посічену зелень в кінці. Перемішайте.
нут в томатному соусі - фото крок 10
Нут в томатному соусі готовий, смачного!

Схожі рецепти