Нут в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 9 г. 0 хв.
Сьогодні пропоную приготувати тушкований нут в томатному соусі. Рецепт простий, підійде для повсякденного меню. У нуте міститься багато білка, тому страва виходить не тільки смачним, але і ситним. Особливо його оцінять вегани і ті, хто дотримується посту.
Опис приготування:
Нут необхідно відварити до напівготовності, а потім гасити з томатами. Можете ще додати ложку томатної пасти. Густоту регулюйте за смаком. А детальніше, як приготувати нут в томатному соусі, я розповім в покроковому описі.
- Гайка - 100 грам
- Помідори - 4-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Стебло селери - 1-2 штук
- Часник - 2 зубчики
- Італійські трави - За смаком
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець мелений - За смаком
- Петрушка - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Нут залийте водою і залиште на ніч. Потім злийте воду, промийте нут.
Відваріть нут у воді 20 хвилин. Воду злийте в окрему ємність.
Наріжте дрібно цибулю, часник і селера.
Помідори наріжте кубиками.
Обсмажте на олії цибулю, часник і селеру до прозорості.
Додайте помідори. Продовжуйте обсмажувати на повільному вогні, періодично помішуючи. Через 7 хвилин додайте спеції, сіль і перець.
Потім додайте в сковороду нут, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні півгодини. Періодично підливайте воду, в якій варився нут. Варіть нут до м'якості.
Додайте дрібно посічену зелень в кінці. Перемішайте.
Нут в томатному соусі готовий, смачного!