Нут з яловичиною і овочам
(покроковий рецепт з фото)
Моєму чоловікові дуже подобається це просте, але таке смачне і ситне блюдо: ніжне м'ясо і нут на гарнір. Приготуйте нут з яловичиною та овочами для вашого улюбленого і отримаєте заслужені компліменти.
Таке блюдо можна приготувати в казані або мультиварці. Можна використовувати і консервований відварений нут. Тоді його в каструлю треба додати хвилин за 20 до закінчення приготування. В результаті у вас вийде ароматне, ніжне м'ясо, і корисний нут на гарнір. Готуйте з користю і задоволенням!
- Гайка - 1 Склянка (замочений)
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лечо - 1 Склянка
- Помідор - 500 мілілітрів (у власному соку)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Перець мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Нут замочіть в в 1 л води на кілька годин, найкраще на ніч, злийте воду, очистіть від плівок. М'ясо промийте, обсушити і наріжте на шматочки товщиною 2 см. Цибулю і часник очистіть.
Мультиварку включите в режимі "жарка" . Обсмажте шматочки м'яса на розігрітій олії до рум'яної скоринки протягом 5-7 хвилин. Додати сіль за смаком.
Додайте подрібнену цибулю і часник, обсмажуйте протягом 3 хвилин.
У блендері подрібніть очищені від шкірки томати, лечо, спеції і томатний сік. Влийте соус до м'яса.
Додати гайка. Гасіть в режимі "гасіння" протягом 1, 5 годину.
Готовий нут з яловичиною подавайте зі свіжою зеленню. Смачного!