Нут з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне, корисне і поживне блюдо. Ідеально для тих, хто дотримується посту або просто хоче урізноманітнити повсякденне меню здоровою їжею.
Для того, щоб приготувати нут з грибами не знадобляться особливі кулінарні навички, все досить швидко і легко. Нут прекрасно поєднується не тільки з м'ясом, але і грибами, а гриби можна взяти будь-які на свій розсуд. Підійдуть не тільки шампіньйони, але і будь-які лісові. Якщо пощастить роздобути лісові грибів, то безсумнівно вийде ще смачніше, яскравіше і ароматні. Нут з грибами можна подати самостійно, а можна використовувати як гарнір. Якщо відварити нут заздалегідь, то на приготування піде зовсім небагато часу. Спробуйте!
- Гайка - 200 грам
- Гриби - 300 грам (у мене заморожені печериці)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Кріп - 1 пучок
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Нут заздалегідь залийте водою і залиште на кілька годин. Я залишаю на ніч.
Промийте нут під проточною водою і відваріть до готовності. Відкиньте готовий нут на сито.
На сковороді розігрійте масло і обсмажте до м'якості нарізану кубиками цибулю.
Додайте терту моркву і протушкувати все разом ще кілька хвилин.
Додайте гриби і обсмажте до повної готовності.
Додайте часник і продовжуйте готувати ще пару хвилин.
В кінці додайте нут, зелень, сіль, перець за смаком. Добре перемішайте і прогрійте близько 5 хвилин. Нут з грибами готовий.
Смачного!