Рецепт Нут з грибами фото

Нут з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Гриби
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже смачне, корисне і поживне блюдо. Ідеально для тих, хто дотримується посту або просто хоче урізноманітнити повсякденне меню здоровою їжею.

Опис приготування:

Для того, щоб приготувати нут з грибами не знадобляться особливі кулінарні навички, все досить швидко і легко. Нут прекрасно поєднується не тільки з м'ясом, але і грибами, а гриби можна взяти будь-які на свій розсуд. Підійдуть не тільки шампіньйони, але і будь-які лісові. Якщо пощастить роздобути лісові грибів, то безсумнівно вийде ще смачніше, яскравіше і ароматні. Нут з грибами можна подати самостійно, а можна використовувати як гарнір. Якщо відварити нут заздалегідь, то на приготування піде зовсім небагато часу. Спробуйте!

  • Гайка - 200 грам
  • Гриби - 300 грам (у мене заморожені печериці)
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Кріп - 1 пучок
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
нут з грибами - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Нут заздалегідь залийте водою і залиште на кілька годин. Я залишаю на ніч.
нут з грибами - фото крок 2
Промийте нут під проточною водою і відваріть до готовності. Відкиньте готовий нут на сито.
нут з грибами - фото крок 3
На сковороді розігрійте масло і обсмажте до м'якості нарізану кубиками цибулю.
нут з грибами - фото крок 4
Додайте терту моркву і протушкувати все разом ще кілька хвилин.
нут з грибами - фото крок 5
Додайте гриби і обсмажте до повної готовності.
нут з грибами - фото крок 6
Додайте часник і продовжуйте готувати ще пару хвилин.
нут з грибами - фото крок 7
В кінці додайте нут, зелень, сіль, перець за смаком. Добре перемішайте і прогрійте близько 5 хвилин. Нут з грибами готовий.
нут з грибами - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти