Нут з часником
(покроковий рецепт з фото)
Покажу вам сьогодні, як приготувати "нут з часником", це смачний і ситний пісний гарнір, буду готувати з овочевим бульйоном і часником. Дивіться рецепт!
Час я вказала без урахування варіння нуту і його замочування. Тут все індивідуально, якщо ви замочують нут в перебігу 5-6 асів, то він звариться дуже швидко, хв 35-40. А якщо не замочувати, тоді варіть його протягом 1, 5-2 годин. Остудіть його трохи, потім злийте воду і нут готовий до подальшого використання. Читайте в моєму рецепті, як приготувати нут з пряною підливою з овочів, часнику, бульйону. Додавайте улюблені спеції, експериментуйте!
- Гайка - 200 грам
- Овочевий бульйон - 0, 25 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Перець солодкий червоний - 0, 5 штуки
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Зелень - 1 Ст. Ложка (дрібно рубана)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Перець чилі - За смаком (по бажанню)
1. Відваріть насамперед нут, для цього промийте його під проточною водою, потім залийте чистою холодною водою і залиште на 5-6 годин. Злийте всю воду, ще раз промийте нут, залийте чистою порцією води і варіть до готовності, за часом це приблизно 35 хвилин. Спробуйте, якщо готовий, зніміть з вогню, остудіть трохи і злийте всю рідину.
2. Поріжте очищені овочі: цибуля, часник, перець червоний. Обсмажте на олії до м'якості.
3. Додайте до овочами нут, бульйон, тушкуйте на сильному вогні 3-4 хвилини, поки не випарується весь бульйон.
4. Зніміть з вогню, додайте лимонний сік, зелень, перець чорний мелений. Перемішайте.
5. Готово! Сподіваюся вам сподобається гарнір з нуту з пряною підливою.