Рецепт Нут з часником фото

Нут з часником
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі, Бобові
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Покажу вам сьогодні, як приготувати "нут з часником", це смачний і ситний пісний гарнір, буду готувати з овочевим бульйоном і часником. Дивіться рецепт!

Час я вказала без урахування варіння нуту і його замочування. Тут все індивідуально, якщо ви замочують нут в перебігу 5-6 асів, то він звариться дуже швидко, хв 35-40. А якщо не замочувати, тоді варіть його протягом 1, 5-2 годин. Остудіть його трохи, потім злийте воду і нут готовий до подальшого використання. Читайте в моєму рецепті, як приготувати нут з пряною підливою з овочів, часнику, бульйону. Додавайте улюблені спеції, експериментуйте!

  • Гайка - 200 грам
  • Овочевий бульйон - 0, 25 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Перець солодкий червоний - 0, 5 штуки
  • Сік лимонний - 1 Чайна ложка
  • Зелень - 1 Ст. Ложка (дрібно рубана)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Перець чилі - За смаком (по бажанню)
нут з часником - фото крок 1
1. Відваріть насамперед нут, для цього промийте його під проточною водою, потім залийте чистою холодною водою і залиште на 5-6 годин. Злийте всю воду, ще раз промийте нут, залийте чистою порцією води і варіть до готовності, за часом це приблизно 35 хвилин. Спробуйте, якщо готовий, зніміть з вогню, остудіть трохи і злийте всю рідину.
нут з часником - фото крок 2
2. Поріжте очищені овочі: цибуля, часник, перець червоний. Обсмажте на олії до м'якості.
нут з часником - фото крок 3
3. Додайте до овочами нут, бульйон, тушкуйте на сильному вогні 3-4 хвилини, поки не випарується весь бульйон.
нут з часником - фото крок 4
4. Зніміть з вогню, додайте лимонний сік, зелень, перець чорний мелений. Перемішайте.
нут з часником - фото крок 5
5. Готово! Сподіваюся вам сподобається гарнір з нуту з пряною підливою.

Схожі рецепти