Рецепт Нут відвареної «Простецкий» фото

Нут відвареної «Простецкий»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Нут дуже багатий рослинними білками. Він відмінно підходить для пісних страв. Якщо ви вегетаріанець, то можете використовувати нут в супах, гарячих стравах і салатах. Також його можна подавати як гарнір.

Опис приготування:

Нут відноситься до бобових. Вариться він досить довго, тому горох краще замочити на ніч у холодній воді. Тоді варитися він буде не більше години. Щоб урізноманітнити смак нуту, тушкуйте його з часником і цибулею. Хочете дізнатися, як приготувати нут відвареної"Простецький" ? Прочитайте цей рецепт!

  • Гайка - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Свіжа зелень - 1/2 пучка
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
нут відвареної
Нут промийте, викладіть в миску і залийте холодною водою. Залиште нут набухати на пару годин, а краще - на ніч. Потім відваріть нут до готовності в підсоленій воді.
нут відвареної
Очистіть ріпчасту цибулю і часник від лушпиння. Наріжте овочі дуже дрібно за допомогою гострого ножа.
нут відвареної
Поставте на плиту сковороду і розігрійте її. Влийте рослинне масло. Потім викладіть в нього нарізані цибулю і часник. Пасеруйте овочі до золотистого кольору.
нут відвареної
Злийте з нуту зайву рідину, відправте його в сотейник. Додайте до нього обсмажену цибулю і часник, покладіть томатну пасту і посоліть за смаком.
нут відвареної
Зелень вимийте, відріжте черешки і наріжте її дрібно. Підійде петрушка, цибуля, кріп, кінза і будь-яка інша зелень на ваш смак.
нут відвареної
Додайте зелень в сотейник з нутом і овочами. Ретельно все перемішайте, прогрійте на середньому вогні і розкладіть по тарілках.

Схожі рецепти