Нут відвареної «Простецкий»
(покроковий рецепт з фото)
Нут дуже багатий рослинними білками. Він відмінно підходить для пісних страв. Якщо ви вегетаріанець, то можете використовувати нут в супах, гарячих стравах і салатах. Також його можна подавати як гарнір.
Нут відноситься до бобових. Вариться він досить довго, тому горох краще замочити на ніч у холодній воді. Тоді варитися він буде не більше години. Щоб урізноманітнити смак нуту, тушкуйте його з часником і цибулею. Хочете дізнатися, як приготувати нут відвареної "простецький"? Прочитайте цей рецепт!
- Гайка - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Свіжа зелень - 1/2 пучка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
Нут промийте, викладіть в миску і залийте холодною водою. Залиште нут набухати на пару годин, а краще - на ніч. Потім відваріть нут до готовності в підсоленій воді.
Очистіть ріпчасту цибулю і часник від лушпиння. Наріжте овочі дуже дрібно за допомогою гострого ножа.
Поставте на плиту сковороду і розігрійте її. Влийте рослинне масло. Потім викладіть в нього нарізані цибулю і часник. Пасеруйте овочі до золотистого кольору.
Злийте з нуту зайву рідину, відправте його в сотейник. Додайте до нього обсмажену цибулю і часник, покладіть томатну пасту і посоліть за смаком.
Зелень вимийте, відріжте черешки і наріжте її дрібно. Підійде петрушка, цибуля, кріп, кінза і будь-яка інша зелень на ваш смак.
Додайте зелень в сотейник з нутом і овочами. Ретельно все перемішайте, прогрійте на середньому вогні і розкладіть по тарілках.