Рецепт Нут відвареної «Простецкий» фото

Нут відвареної «Простецкий»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Нут дуже багатий рослинними білками. Він відмінно підходить для пісних страв. Якщо ви вегетаріанець, то можете використовувати нут в супах, гарячих стравах і салатах. Також його можна подавати як гарнір.

Нут відноситься до бобових. Вариться він досить довго, тому горох краще замочити на ніч у холодній воді. Тоді варитися він буде не більше години. Щоб урізноманітнити смак нуту, тушкуйте його з часником і цибулею. Хочете дізнатися, як приготувати нут відвареної "простецький"? Прочитайте цей рецепт!

  • Гайка - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Свіжа зелень - 1/2 пучка
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
нут відвареної
Нут промийте, викладіть в миску і залийте холодною водою. Залиште нут набухати на пару годин, а краще - на ніч. Потім відваріть нут до готовності в підсоленій воді.
нут відвареної
Очистіть ріпчасту цибулю і часник від лушпиння. Наріжте овочі дуже дрібно за допомогою гострого ножа.
нут відвареної
Поставте на плиту сковороду і розігрійте її. Влийте рослинне масло. Потім викладіть в нього нарізані цибулю і часник. Пасеруйте овочі до золотистого кольору.
нут відвареної
Злийте з нуту зайву рідину, відправте його в сотейник. Додайте до нього обсмажену цибулю і часник, покладіть томатну пасту і посоліть за смаком.
нут відвареної
Зелень вимийте, відріжте черешки і наріжте її дрібно. Підійде петрушка, цибуля, кріп, кінза і будь-яка інша зелень на ваш смак.
нут відвареної
Додайте зелень в сотейник з нутом і овочами. Ретельно все перемішайте, прогрійте на середньому вогні і розкладіть по тарілках.

Схожі рецепти