Новорічна оселедець під шубою
(покроковий рецепт з фото)
Яке одне з найпопулярніших страв на святковий стіл? Звичайно - оселедець під шубою. У моїй родині цей салат люблять не тільки у свята, але і по буднях, тому готую його досить часто.
Нещодавно прочитала, що рецепт був придуманий в 1918 році. Оселедець в салаті символізує пролетарів, картопля - селян, червоний буряк - колір радянського прапора. Вперше був поданий напередодні Нового 1919 року в трактирі Богомилово. Салат відразу був оцінений і міцно завоював популярність в народі.
- Оселедець слабосолона - 1 штука
- Морква - 3 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки (маринад для цибулі)
- Буряк - 3 штуки (середнього розміру)
- Сіль - За смаком
- Майонез - За смаком (приблизно 200 мл.)
Цибуля потрібно дрібно порізати і замаринувати в лимонному соці.
Варена картопля, морква, буряк очистити і натерти окремо на крупній тертці. Філе оселедця очистити від кісток. Викладаємо шарами. 1-й шар: картопля. Кожен шар змастіть майонезом. Майонез я використовую домашній.
2-й шар: викладаємо подрібнене філе оселедця.
3-й шар: викладаємо мариновану цибулю.
4-й шар: морква.
5-й шар: буряк. Дайте салату настоятися не менше 15 хвилин. Останній шар також не забудьте промазати майонезом. Смачного!