Рецепт Новорічна оселедець під шубою фото

Новорічна оселедець під шубою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти, Оселедець
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід, Новий рік
Салати

Яке одне з найпопулярніших страв на святковий стіл? Звичайно - оселедець під шубою. У моїй родині цей салат люблять не тільки у свята, але і по буднях, тому готую його досить часто.

Нещодавно прочитала, що рецепт був придуманий в 1918 році. Оселедець в салаті символізує пролетарів, картопля - селян, червоний буряк - колір радянського прапора. Вперше був поданий напередодні Нового 1919 року в трактирі Богомилово. Салат відразу був оцінений і міцно завоював популярність в народі.

  • Оселедець слабосолона - 1 штука
  • Морква - 3 штуки
  • Картопля - 4 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Лимон - 0, 5 штуки (маринад для цибулі)
  • Буряк - 3 штуки (середнього розміру)
  • Сіль - За смаком
  • Майонез - За смаком (приблизно 200 мл.)
новорічна оселедець під шубою - фото крок 1
Цибуля потрібно дрібно порізати і замаринувати в лимонному соці.
новорічна оселедець під шубою - фото крок 2
Варена картопля, морква, буряк очистити і натерти окремо на крупній тертці. Філе оселедця очистити від кісток. Викладаємо шарами. 1-й шар: картопля. Кожен шар змастіть майонезом. Майонез я використовую домашній.
новорічна оселедець під шубою - фото крок 3
2-й шар: викладаємо подрібнене філе оселедця.
новорічна оселедець під шубою - фото крок 4
3-й шар: викладаємо мариновану цибулю.
новорічна оселедець під шубою - фото крок 5
4-й шар: морква.
новорічна оселедець під шубою - фото крок 6
5-й шар: буряк. Дайте салату настоятися не менше 15 хвилин. Останній шар також не забудьте промазати майонезом. Смачного!

Схожі рецепти