Нототенія запечена з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування нототенії з овочами. Нототенія запікається з томатно-сметанному заливанням і овочами, що надає їй ніжний і пікантний смак.
У цій рибі майже немає кісток. Коли її запікати з овочами, та ще з додаванням томатної пасти і сметани - риба виходить ніжною і соковитою.
- Часник - 2 зубчики
- Nototeniya - 600 грам
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Суміш заморожена Овочі для смаження - 1 штука (пакет)
- Петрушка - - За смаком
- Базилік - - За смаком
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль - - За смаком
- Паста-томат - 50 грам
- Крем - 200 грам

1. Для початку треба розморозити рибу. Якщо риба ще не обробити, то ми відокремлюємо хвіст і голову, обрізаємо плавники і випатрати нутрощі. Рибу промиваємо, нарізаємо її скибочками приблизною товщини три-чотири сантиметри. Потім рибу посолити і хвилин на п'ятнадцять-двадцять залишаємо.

2. Овочеву суміш «Для смаження» викладаємо в деко. Складається ця суміш з лука, кукурудзи, солодкого перцю, моркви і картоплі. Готуються такі овочі дуже швидко.

3. Зверху на овочі викладаємо рибу, соком лимона скроплюємо. Готуємо заливку: змішуємо сметану з рослинним маслом, чорним перцем, сушеними травами, роздавлений часник, томатом, і додаємо трохи солі. Овочі та рибу поливаємо цією сумішшю.

4. Розігріваємо духову шафу і хвилин на двадцять п'ять-тридцять відправляємо в нього деко з овочами і рибою. Після виймаємо з духовки і перекладаємо на блюдо. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.