Нототенія в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Риба - дуже корисний продукт, багатий йодом і іншими корисними макроелементами. Важливо вміти правильно приготувати її і зберегти всі властивості. Читайте рецепт, як приготувати нототенію в духовці.
Ця рибка дуже популярна внаслідок своєї невеликої ціни і мінімальної кількості кісточок (що дуже зручно при її приготуванні). Існують десятки рецептів з її участю: з овочами, під різними соусами, шматочками і цілком. Філе нототенії м'яке і ніжне, тому підлягає в духовці її тримати не варто, інакше вона стане сухою.
- Nototeniya - 8 штук
- Крем - 250 грам
- Морквина - 2 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Соняшникова олія - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Бальзамічний оцет - За смаком
- Сіль і перець - За смаком

1. Тушки риби розморожуємо і ретельно чистимо. Відрізаємо у них плавники і хвости, гарненько миємо й витираємо паперовим рушником. Нарізаємо кожну тушку на шматочки.

2. Морквину чистимо і моєму, натираємо її на крупній тертці. Зелень (кріп, петрушку і зелену цибулю) нарізаємо, змішуємо всі інгредієнти.

3. Робимо заправку: змішуємо сметану, додаємо сік половинки лимона, бальзамічний оцет, сіль і перець.

4. Деко застилає фольгою, викладаємо на неї шматочки риби, потім поливаємо кожен отриманої сметанною заправкою. Зверху укладаємо морква з зеленню, випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.