Рецепт Нототенія в духовці фото

Нототенія в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Риба - дуже корисний продукт, багатий йодом і іншими корисними макроелементами. Важливо вміти правильно приготувати її і зберегти всі властивості. Читайте рецепт, як приготувати нототенію в духовці.

Ця рибка дуже популярна внаслідок своєї невеликої ціни і мінімальної кількості кісточок (що дуже зручно при її приготуванні). Існують десятки рецептів з її участю: з овочами, під різними соусами, шматочками і цілком. Філе нототенії м'яке і ніжне, тому підлягає в духовці її тримати не варто, інакше вона стане сухою.

  • Nototeniya - 8 штук
  • Крем - 250 грам
  • Морквина - 2 штуки
  • Зелень - 1 пучок
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Лимон - 1 штука
  • Бальзамічний оцет - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
нототенія в духовці - фото крок 1
1. Тушки риби розморожуємо і ретельно чистимо. Відрізаємо у них плавники і хвости, гарненько миємо й витираємо паперовим рушником. Нарізаємо кожну тушку на шматочки.
нототенія в духовці - фото крок 2
2. Морквину чистимо і моєму, натираємо її на крупній тертці. Зелень (кріп, петрушку і зелену цибулю) нарізаємо, змішуємо всі інгредієнти.
нототенія в духовці - фото крок 3
3. Робимо заправку: змішуємо сметану, додаємо сік половинки лимона, бальзамічний оцет, сіль і перець.
нототенія в духовці - фото крок 4
4. Деко застилає фольгою, викладаємо на неї шматочки риби, потім поливаємо кожен отриманої сметанною заправкою. Зверху укладаємо морква з зеленню, випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.

Схожі рецепти