Рецепт Ніжні пиріжки з фаршем і грибами фото

Ніжні пиріжки з фаршем і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Свинина , Фарш , Дріжджове тісто
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 8

Дуже ніжні і повітряні пиріжки. Виходить дуже соковита начинка завдяки грибам і способу приготування м'яса. Мої рідні їх дуже люблять і вони відмінно підійдуть на святковий стіл.

Опис приготування:

Готуємо тісто. У миску додаємо воду, дріжджі, цукор і сіль. Перемішуємо і в цю суміш додаємо поступово борошно. Замішуємо тісто, месім до еластичності, приблизно 10 хвилин, кладемо в миску попередньо змащену олією і ставимо в тепле місце на приблизно годину. В цей час готуємо начинку. Цибулю дрібно нарізаємо, гриби теж дрібно ріжемо. Розігріваємо дві сковорідки з скибочками вершкового масла ( так виходить більш ароматний). На одній сковорідці смажимо гриби до випаровування рідини, а на інший лук. Коли цибуля стане м'яким, зверху посипаємо пучкою цукру і заважаємо до золотистого кольору. Знімаємо гриби, кладемо в окрему миску. Лук також знімаємо, кладемо в миску разом з фаршем. Все перемішуємо, розігріваємо сковорідку на якій смажився цибулю і викладаємо фарш з цибулею. Обсмажуємо на середньому вогні 2 хвилини, потім закриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. Приправляємо і знімаємо з вогню. Подрібнюємо в блендері до крихти і додаємо до грибів. Перемішати.

Тісто розділяємо на 8 однакових шматочків. Кожен розгортаємо в гурток, кладемо начинку, заліплює. Викладаємо на деко, накриваємо рушником і даємо підійти. Змащуємо збитим яйцем і печемо в духовці до готовності при 225 градусів, приблизно хвилин 20.


  • М'ясний фарш - 500 грам (я використовувала свинячий )
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Гриби - 150-200 грам
  • Сіль, перець, приправи за смаком - За смаком(Я использовала чеснок)
  • Вершкове масло - 2 скибочки
  • Тепла вода - 250 мілілітрів(45 градусів)
  • Цукор - 1/2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Швидкодіючі дріжджі - 6 грам
  • Борошно просіяне - 300 грам (скільки візьме тісто)
  • Яйце - 1 штука
Готуємо тісто. У миску додаємо воду, дріжджі, цукор і сіль. Перемішуємо і в цю суміш додаємо поступово борошно. Замішуємо тісто, месім до еластичності, приблизно 10 хвилин, кладемо в миску попередньо змащену олією і ставимо в тепле місце на приблизно годину. В цей час готуємо начинку. Цибулю дрібно нарізаємо, гриби теж дрібно ріжемо. Розігріваємо дві сковорідки з скибочками вершкового масла ( так виходить більш ароматний). На одній сковорідці смажимо гриби до випаровування рідини, а на інший лук. Коли цибуля стане м'яким, зверху посипаємо пучкою цукру і заважаємо до золотистого кольору. Знімаємо гриби, кладемо в окрему миску. Лук також знімаємо, кладемо в миску разом з фаршем. Все перемішуємо, розігріваємо сковорідку на якій смажився цибулю і викладаємо фарш з цибулею. Обсмажуємо на середньому вогні 2 хвилини, потім закриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. Приправляємо і знімаємо з вогню. Подрібнюємо в блендері до крихти і додаємо до грибів. Перемішати.

Тісто розділяємо на 8 однакових шматочків. Кожен розгортаємо в гурток, кладемо начинку, заліплює. Викладаємо на деко, накриваємо рушником і даємо підійти. Змащуємо збитим яйцем і печемо в духовці до готовності при 225 градусів, приблизно хвилин 20.

Схожі рецепти