Ніжні ананасові кекси
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні ананасові кекси-перевертні - смачна і дуже красива домашня випічка. Печу я такі кекси з консервованими ананасами, вони надають солодкість і чудовий аромат випічці. Спробуйте і ви.
Якщо у вас є банка консервованих ананасів, то можна швидко і легко спекти ніжні ананасові кекси. Сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати цю смачну і ароматну випічку всього за півгодини. Консервовані ананаси я беру шматочками. Якщо у вас кільцями, можна їх порізати. Якщо прикрасити кекси збитими вершками і вишнею, виходить гарний святковий десерт, який прикрасить будь-який стіл. Смачного!
- Ананас - 300 грам (консервований)
- Коричневий цукор - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 175 грам(100 г для карамелі + 75 г для тесту)
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 200 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Екстракт ванілі - 1/2 чайних ложки
- Сік - 150 мілілітрів (з консервованого ананаса)
Вершкове масло (100 г) розтопіть разом з коричневим цукром в мікрохвильовці. Розлийте карамель у форми.
Ананаси дістаньте з банки, обсушити їх паперовим рушником. Розкладіть по карамелі у вигляді квіточки.
Борошно просійте, додайте яйце, розпушувач, сіль, цукор, ананасовий сік і розтоплене вершкове масло (75 г). За допомогою міксера замісити однорідне тісто. У кожну формочку влийте тісто (поверх ананасів).
Надішліть в розігріту духовку до 180 градусів на 25 хвилин.
Коли кекси спечуть, дістаньте їх з духовки і дайте їм постояти 5-10 хвилин. Потім переверніть формочки на деко. Кекси готові.