Настоянка з айви
(покроковий рецепт з фото)
Айва - ароматний, смачний і корисний плід, але в сирому вигляді його не їдять, а готують джеми, варення, компоти, мус. Гарні наливки і настойки з айви. Мій рецепт про те, як приготувати настоянку будинку.
Настоянка з айви вийдуть з приємним, солодким, трохи терпким смаком. Запорука успіху в приготуванні настойки - спиртне хорошої якості. Приготувати її дуже просто, тільки потрібно терпіння. Наполягати доведеться мінімум 4 місяці, але результат буде чудовий.
- Айва - 200 грам
- Горілка - 250 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Лимонна кислота - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти для приготування настоянки.
Айву ретельно помийте.
Після очистіть айву.
Видаліть серцевину і наріжте часточками.
Викладіть нарізану айву в банку.
Насипте цукор.
Влийте горілку. Щільно закрийте банку і поставте в темне місце на півтора місяці.
Раз в два дня банку струшуйте протягом двох перших тижнів.
Отриману настойку процідіть через кілька шарів марлі і перелийте в чисту ємність. Додайте лимонну кислоту. Можна ще додати ванілін. Герметично закрийте і знову відправте в темне, прохолодне місце на два місяці.