Рецепт Настоянка з айви фото

Настоянка з айви
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Айва
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На святковий стіл
Напої, Настоянки

Айва - ароматний, смачний і корисний плід, але в сирому вигляді його не їдять, а готують джеми, варення, компоти, мус. Гарні наливки і настойки з айви. Мій рецепт про те, як приготувати настоянку будинку.

Настоянка з айви вийдуть з приємним, солодким, трохи терпким смаком. Запорука успіху в приготуванні настойки - спиртне хорошої якості. Приготувати її дуже просто, тільки потрібно терпіння. Наполягати доведеться мінімум 4 місяці, але результат буде чудовий.

  • Айва - 200 грам
  • Горілка - 250 мілілітрів
  • Цукор - 150 грам
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
настоянка з айви - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування настоянки.
настоянка з айви - фото крок 2
Айву ретельно помийте.
настоянка з айви - фото крок 3
Після очистіть айву.
настоянка з айви - фото крок 4
Видаліть серцевину і наріжте часточками.
настоянка з айви - фото крок 5
Викладіть нарізану айву в банку.
настоянка з айви - фото крок 6
Насипте цукор.
настоянка з айви - фото крок 7
Влийте горілку. Щільно закрийте банку і поставте в темне місце на півтора місяці.
настоянка з айви - фото крок 8
Раз в два дня банку струшуйте протягом двох перших тижнів.
настоянка з айви - фото крок 9
Отриману настойку процідіть через кілька шарів марлі і перелийте в чисту ємність. Додайте лимонну кислоту. Можна ще додати ванілін. Герметично закрийте і знову відправте в темне, прохолодне місце на два місяці.

Схожі рецепти