Напій з груш
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися нашим сімейним рецептом напою з груш, лікарських трав і меду. Смачно і корисно - чого ще бажати?
Моя мама вперто називає його «грушевим чаєм», хоча чаю-то в ньому якраз і немає. Втім, назва - справа десята, головне, що виходить дуже смачно! Коли влітку починають плодоносити наші старі грушеві дерева, ми тільки його і п'ємо. Тільки груші повинні бути стиглі, інакше напій буде рідкуватий.
Отже, розповідаю, як приготувати напій з груш на нашу сімейним рецептом:
1. Груші вимити, розрізати на 4 частини, видалити неїстівну частина. Кісточки можна залишити.
2. Нарізати груші тонкими скибочками, скласти в жароміцний посуд - підійде звичайна каструля.
3. Листя смородини промити, струсити зайву воду і покласти до груш.
4. Туди ж відправити м'яту, чебрець, лимонні скоринки і кілька бутонів гвоздики.
5. Залити крутим окропом, укутати і залишити на 15 хвилин.
6. Додати мед, перемішати (якщо плануєте пити його гарячим - мед можна класти прямо в чашки).
7. От і все, напій з груш готовий! У жаркий день пийте його охолодженим, а коли на вулиці мрячить дощик - гарячим або теплим.
Відгуків чекаю в коментарях!
- Груша - 2 штуки
- М'ята - За смаком
- Чебрець - За смаком
- Лимонні скоринки- За смаком
- Гвоздика - За смаком
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 3 склянки
Отже, розповідаю, як приготувати напій з груш на нашу сімейним рецептом:
1. Груші вимити, розрізати на 4 частини, видалити неїстівну частина. Кісточки можна залишити.
2. Нарізати груші тонкими скибочками, скласти в жароміцний посуд - підійде звичайна каструля.
3. Листя смородини промити, струсити зайву воду і покласти до груш.
4. Туди ж відправити м'яту, чебрець, лимонні скоринки і кілька бутонів гвоздики.
5. Залити крутим окропом, укутати і залишити на 15 хвилин.
6. Додати мед, перемішати (якщо плануєте пити його гарячим - мед можна класти прямо в чашки).
7. От і все, напій з груш готовий! У жаркий день пийте його охолодженим, а коли на вулиці мрячить дощик - гарячим або теплим.
Відгуків чекаю в коментарях!