Рецепт Напій з груш фото

Напій з груш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Грейпфрут , Фрукти , Зелень
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , На сніданок , Полудень
Лимонад , Напої , Фруктові
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.

Хочу поділитися нашим сімейним рецептом напою з груш, лікарських трав і меду. Смачно і корисно - чого ще бажати?

Опис приготування:

Моя мама вперто називає його «грушевим чаєм», хоча чаю-то в ньому якраз і немає. Втім, назва - справа десята, головне, що виходить дуже смачно! Коли влітку починають плодоносити наші старі грушеві дерева, ми тільки його і п'ємо. Тільки груші повинні бути стиглі, інакше напій буде рідкуватий.

Отже, розповідаю, як приготувати напій з груш на нашу сімейним рецептом:

1. Груші вимити, розрізати на 4 частини, видалити неїстівну частина. Кісточки можна залишити.

2. Нарізати груші тонкими скибочками, скласти в жароміцний посуд - підійде звичайна каструля.

3. Листя смородини промити, струсити зайву воду і покласти до груш.

4. Туди ж відправити м'яту, чебрець, лимонні скоринки і кілька бутонів гвоздики.

5. Залити крутим окропом, укутати і залишити на 15 хвилин.

6. Додати мед, перемішати (якщо плануєте пити його гарячим - мед можна класти прямо в чашки).

7. От і все, напій з груш готовий! У жаркий день пийте його охолодженим, а коли на вулиці мрячить дощик - гарячим або теплим.

Відгуків чекаю в коментарях!


  • Груша - 2 штуки
  • М'ята - За смаком
  • Чебрець - За смаком
  • Лимонні скоринки- За смаком
  • Гвоздика - За смаком
  • Мед - 2-3 Ст. Ложок
  • Вода - 3 склянки
Моя мама вперто називає його «грушевим чаєм», хоча чаю-то в ньому якраз і немає. Втім, назва - справа десята, головне, що виходить дуже смачно! Коли влітку починають плодоносити наші старі грушеві дерева, ми тільки його і п'ємо. Тільки груші повинні бути стиглі, інакше напій буде рідкуватий.

Отже, розповідаю, як приготувати напій з груш на нашу сімейним рецептом:

1. Груші вимити, розрізати на 4 частини, видалити неїстівну частина. Кісточки можна залишити.

2. Нарізати груші тонкими скибочками, скласти в жароміцний посуд - підійде звичайна каструля.

3. Листя смородини промити, струсити зайву воду і покласти до груш.

4. Туди ж відправити м'яту, чебрець, лимонні скоринки і кілька бутонів гвоздики.

5. Залити крутим окропом, укутати і залишити на 15 хвилин.

6. Додати мед, перемішати (якщо плануєте пити його гарячим - мед можна класти прямо в чашки).

7. От і все, напій з груш готовий! У жаркий день пийте його охолодженим, а коли на вулиці мрячить дощик - гарячим або теплим.

Відгуків чекаю в коментарях!

Схожі рецепти