Желе з груш
(покроковий рецепт з фото)
Груші ростуть на ділянках практично у всіх садівників, ці фрукти дуже часто використовуються для заготовок. З груш можна зробити ароматне варення або компот, а також приготувати дуже смачне желе.
У цьому рецепті я хочу розповісти вам, як приготувати желе з груш, яке стане відмінним пригощанням для всієї родини і восени, і взимку. Приготувати такі ласощі можна з груш будь-якого сорту, але найкраще підійдуть все ж більш м'які плоди, тому що вони добре розварюються. Ще хочу відзначити, що цукор і желатин в цьому простому рецепті желе з груш ви можете замінити желюючий цукром (500 грам), тоді лимон можна зовсім не додавати з желе.
- Груша - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Желатин харчовий - 5 грам
- Лимон - 1 штука
Для початку потрібно промити груші і лимон, витерти їх, підготувати решту інгредієнтів.
Далі зрізаємо з лимона шкірку і нарізаємо лимон на невеликі шматочки.
Очищаємо груші від серцевини і нарізаємо фрукти на шматочки, викладаємо їх разом з лимоном в каструлю.
Додаємо в каструлю цукру і ставимо її на повільний вогонь.
Млоїмо грушу на повільному вогні 5-6 хвилин, потім збільшуємо вогонь до максимуму і доводимо рідину до кипіння (груші повинні пустити сік). Після цього знову робимо найменший вогонь і продовжуємо варити груші з лимоном протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи їх.
Після закінчення часу отриману масу необхідно перетерти через дрібне сито або за допомогою спеціального пристрою.
Далі замочуємо желатин згідно з інструкцією на упаковці. Грушеву масу знову переливаємо в каструлю, додаємо набряклий желатин і ставимо каструлю на повільний вогонь. Постійно помішуючи масу, нагріваємо її так, щоб желатин повністю розчинився, але не доводимо її до кипіння. Майбутнє желе розливають по стерилізованим банкам і закриваємо щільно кришками.
Банки з желе складаємо разом, накриваємо їх рушником і залишаємо так до повного охолодження.