Наливка з вишні на горілці
(покроковий рецепт з фото)
Це інтерпретація класичного рецепту наливки з вишні на горілці. Лікер виходить дивно ароматним, з кислуватим присмаком. Представлена наливочка - справа неспішне і трохи копітка.
Якщо ви любите напої міцніше, раджу робити таку наливку в баночках обсягом 0, 7 L. В такому випадку вишень, можливо, знадобиться трохи менше. Якщо ж любите алкогольні напої середньої міцності, сміливо робіть наливку в баночках обсягом в 1 літр.
- Вишня - 300-500 грам (з кісточкою)
- Горілка - 0, 5 L
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок (якщо любите послаще або навпаки, можете регулювати цукор на свій смак)
1. Насамперед гарненько промийте ягоди. У підготовлену чисту банку влийте горілку. Потім додайте вишню. Важливо, щоб горілка піднялася до самих країв банки.
2. Даний напій, крім основного смаку і божественного аромату відрізняє ще й деяка приємна гірчинка, яка досягається за допомогою вишневих кісточок. Якщо хочете підсилити гірчинку, дістаньте кілька кісточок (5-7) і подрібніть їх за допомогою молоточка. Зручно це робити, попередньо загорнувши кісточки в поліетиленовий пакетик. Подрібнений кісточки додаються в банку до майбутньої наливки. Тепер щільно закрийте банку кришкою і залиште наливку настоюватися протягом 3 місяців в темному місці (при кімнатній температурі).
3. Після потрібної кількості часу діставайте баночку, наливку процідіть в іншу суху і чисту баночку. Засипте цукор, ретельно перемішайте. Я б все ж порадила додавати цукор поступово, потроху, обов'язково пробуючи, т.К. Смакові переваги у всіх різні. Вишеньки, які залишилися, запросто можна використовувати в готуванні, наприклад - у випічці.
4. Готову наливку з вишні на горілці зберігайте в щільно закритій ємності в прохолодному місці. До столу подавайте її охолодженої!